Foto: tanulienka
Perfišné zdravé raňajušky alebo super zdravý ľahký dezertík :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetky suroviny som zmiešala na také hustejšie cesto.
- 2
Zobrala som si teflónovú pancivu, robila som ich na miernej teplote, na sucho som naliala do stredu panvice trochu cesta, piekla z jednej strany do vtedy, kým neboli bublinky na vrchu, potom som otočila a dopiekla krátko aj z druhej strany.
- 3
Z tejto zmesi mi vyšlo 8 ks pancake-ov, na porciu som dala 4 ks. A pekne ich už len ukladala na seba a jednu som potrela na tenko arašidovým maslom, druhú na hrubšie tvarohom a ukladala som na každú kolieska banánov. Na vrch som ešte ozdobila kolieskami banánu a pokvapkala medom.
- 4
Na dezert som použila domáci jahodový džem bez cukru, mletý mak bez cukru a javorový sirup. Jahodový džem som v tenkej vrstve natreba na každý pancake, na vrch som posypala mletý mak a poliala javorovým sirupom.
- 5
Každý si môže samozrejme natrieť na ten svoj pancake čo len chce podľa toho, čo mu chutí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Čo sa zdrobnenin tyka, neviem o tom, ze je to lexikalny prostriedok vyhradeny pre pouzivanie len maloletymi. Najdolezitejsie je, ze to je konecne nieco zdravucke aj chutnuckee :)