Plnený baklažán

gulicka - fotkagulicka, 22. februára 2013
Plnený baklažán
Foto: gulicka
2-4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks (stredne veľký)
2 hrnčekov (uvarená)
500 g
1 ks
podľa chuti
1 ks (nasekaná nadrobno a opražená na oleji)
2 strúčiky
1 l
1 l
podľa potreby (vegeta)
podľa potreby
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    uvarenu ryžu rozmiesame s pomletým mäsom. Pridame cele vajce,koreniny,sôl,podľa chuti.

  2. 2

    Baklažán prekrojime napoli,vydlabeme vnutrajšok, tak aby steny boli silne,aby baklažan nebol trpký nasolíme a nechame odstáť aj hodinu.Vnutrajšok nakrajame a dame na spenenu cibulku s česnakom a usmažýme.Pridame do zmesi.Zmesou naplnime polovičky.

  3. 3

    Dáme do jenskej misy podlejeme bujonom a zakryjeme foliou.Pečieme 45 min.Potom posypeme nastruhanym syrom a dopečieme do ružova.Podávame s paradajkovou omačkou

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
@ariela6 ,neboj sa šupky ona sa da zjesť(ale môžež ju aj nechať),receptík je dobrý,ked som ho prvýkrát robila tak som sa pozabudla a ryžu som dala súrovú to bolo drahé lacné jedenie.
ariela6 Dakujem za privýtanie.balkažán jemäkký a šupka sa rozpadava,ked sa dobre upečie...dá sa takto plnit aj mladá tekvica je ohromna...gordonko pošlem iný recept a to si skus... :))

Pridaj komentár k receptu: