Foto: gulicka
2-4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 ks (stredne veľký) |
|
2 hrnčekov (uvarená) |
|
500 g |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
1 ks (nasekaná nadrobno a opražená na oleji) |
|
2 strúčiky |
|
1 l |
|
1 l |
|
podľa potreby (vegeta) |
|
podľa potreby |
|
na posypanie |
|
|
Postup
-
1
uvarenu ryžu rozmiesame s pomletým mäsom. Pridame cele vajce,koreniny,sôl,podľa chuti.
- 2
Baklažán prekrojime napoli,vydlabeme vnutrajšok, tak aby steny boli silne,aby baklažan nebol trpký nasolíme a nechame odstáť aj hodinu.Vnutrajšok nakrajame a dame na spenenu cibulku s česnakom a usmažýme.Pridame do zmesi.Zmesou naplnime polovičky.
- 3
Dáme do jenskej misy podlejeme bujonom a zakryjeme foliou.Pečieme 45 min.Potom posypeme nastruhanym syrom a dopečieme do ružova.Podávame s paradajkovou omačkou
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu