Nepečený cheesecake s arašidovým maslom v pohári
Annamária Wurster Nagy
, 15. februára 2023
, 15. februára 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8 pohárov
porcií
porcií
40 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
Suroviny
130 g |
|
60 g |
|
Ganache: | |
100 g |
|
200 ml |
|
Arašidový krém: | |
250 g |
|
200 ml |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
Na ozdobenie: | |
nesolené |
|
Postup
-
1
Sušienky pomelieme a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes rovnomerne rozdelíme na dno pohárikov (8 x 100 ml).
- 2
Ganache: 100 g polámanej čokolády zalejeme horúcou smotanou, miešame, kým sa čokoláda rozpustí. Nalejeme do pohárov na sušienkovú vrstvu.
- 3
Arašidový krém: Mascarpone, arašidové maslo a práškový cukor vymiešame dohladka. Pridáme dotuha vyšľahanú smotanu. Cukrárenským vrecúškom alebo lyžicou rozdelíme arašidový krém do pohárov.
- 4
Poháriky dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky. Pred podávaním ozdobíme ganache a nasekanými arašidmi.
Tiež nepečený cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu