Nepečený cheesecake
Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake s arašidovým maslom v pohári

Annamária Wurster Nagy
, 15. februára 2023
Nepečený cheesecake s arašidovým maslom v pohári
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8 pohárov
porcií
40 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

130 g
60 g
Ganache:
100 g
200 ml
Arašidový krém:
250 g
200 ml
3 PL
3 PL
Na ozdobenie:
 nesolené




Postup

  1. 1

    Sušienky pomelieme a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes rovnomerne rozdelíme na dno pohárikov (8 x 100 ml).

  2. 2

    Ganache: 100 g polámanej čokolády zalejeme horúcou smotanou, miešame, kým sa čokoláda rozpustí. Nalejeme do pohárov na sušienkovú vrstvu.

  3. 3

    Arašidový krém: Mascarpone, arašidové maslo a práškový cukor vymiešame dohladka. Pridáme dotuha vyšľahanú smotanu. Cukrárenským vrecúškom alebo lyžicou rozdelíme arašidový krém do pohárov.

  4. 4

    Poháriky dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky. Pred podávaním ozdobíme ganache a nasekanými arašidmi.

Diskusia k receptu

sobon
Toto sa mi velmi paci, vyskusam ked pojdeme na chalupu, nemame tam ruru na pecenie…




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia