
Žemle
Tieto žemle som piekla v sobotu pred Veľkou nocou. Pôvodne som chcela upiecť chlieb.

Zaváraná ačokča
Ačokča je vlastne uhorkopaprika, vhodná na zaváranie, dá sa jesť aj čerstvá, alebo ako zeleninový základ k...

Vajcia zapečené v zemiakovej kaši
Očistené zemiaky uvaríme v posolenej vode do mäkka, scedíme, popicháme, pridáme horúce mlieko, polovičnú dávku masla a...

Nakladaný syr
mnamka na akukolvek prilezitost ;-) najlepsi je hermelin, ale hodi sa aj tofu, eidam, ...

Fig Bars Santa Rita
22. máj je sviatkom Sv. Rity z Cascie, mojej drahej Patrónky! A toto sú fíkové tyčinky...

Rýchly podpecník so šunkou, hruškou, ružičkovým kelom a orechmi
Podpecník či podplamenník poznáme z jarmokov ako skvelý slaný kysnutý koláč. Náš rýchly podpecník sa trošku...

Soči pelmene
Keď už je tá zimná olympiáda v Soči, rozhodla som sa ju osláviť dnešným obedom.....

Mrkvová polievka s koriandrom a pomarančom
Inšpirácia z plusprovas. cz , trocha zmeny nezaškodí, výsledok príjemne prekvapil.

Pečená divá kačica
Kačicu očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme...

Štangle
Obľúbené jedlo môjho syna je cesnaková polievka a štangle. Štangle robievame také obyčajné, kysnuté cesto...

Plnené šampiňóny
šampiňóny na akýkoľvek spôsob sú pre mňa lákavé a medzi mojimi obľúbenými receptami sú aj tie, ...

Syrové praclíky bez lepku
Na Silvestra, na Vianoce či kedykoľvek, keď čakáte hostí, sa vždy hodia nejaké slané chuťovky. A presne taký recept sme pre vás pripravili....

Filé zo zubáča na maďarský spôsob
Z očisteného, vypitvaného, vykosteného a umytého zubáča nakrájame fi lé, 180 g na porciu.

Jemne sladké kváskové bochníčky (vegan)
S kváskom sme už kámoši :-). Recept som našla tu: http://www. varimezdrave. cz/velikonocni-kvaskove-jidase/. Nepoužila som...

Opekancové rezy
Musím hneď v úvode napísať, že sa jedná o Vianočné opekance, ktoré určite mnohí podávate...

Filet z morskej šťuky s uhorkovým čatní
Filety morskej šťuky osolíme a okoreníme korením na ryby. Pokvapkáme olejom a ugrilujeme.

Millefeuille s vanilkovým krémom a jahodami
MILUJEM takéto chrumkavé, sladké a svieže dezerty. Vždy robím trochu viac tohto vanilkového krému, ...

Medovníčky Anky z Petrovca
Pred Vianocami (už veľmi dávno) som sa dostala k mäkkým medovníčkom u mojej svokry. Hneď som...

Citrónová bábovka z polotovaru
V nemenovanom supermarkete som našla sypkú zmes na citrónový koláčik. Tak som ju kúpila, lebo sa...

Špenátový krém po taliansky
Špenát má podľa mňa tú nevýhodu, že je chuťovo nevýrazný. Preto sa v tomto recepte...

Bezlepkové zemiakové placky s kyslou kapustou
Koľkí z vás práve premýšľajú nad tým, čo zas dnes navariť? Tak už nemusíte premýšľať, máme pre vás šikovný recept na jedno obľúbené jedlo....

Bravčové kotlety v kastróle
Bravčové mäso nepoužívam často, ale tentokrát som urobila výnimku. Tieto kotlety sú rýchlo hotové a chutia....

Bulgur so špargľou a s olivami
Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako...

Zasnená ryba s citrusovou omáčkou
Rybu som nazval zasnená preto, lebo po prvom súste, keď som ju prvý raz ochutnal,...

Bagetka s restovanými krevetami a zeleninou
Olúpané očistené krevety opečieme z oboch strán na rozohriatej panvici na masle, potom ich vyberieme...

Lievance s malinami a vanilkovým krémom
Lievance: Z polovice mlieka, ktoré jemne prihrejeme spolu s kvasnicami, vytvoríme kvások. Ostatné suroviny spolu...

Tofu ako paprikovaný bôčik
Takto upravené tofu patrí už pár rokov medzi naše obľúbené pochúťky. Najmä syn sprace celý kus...

Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú
Quinou namočíme na hodinu do studenej vody a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, dochutíme soľou, ...