Pečená divá kačica

redakcia - fotkaredakcia, 6. októbra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
120-150 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
100 g
1 ks
1 ks
1 ks
250 ml
100 ml
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Kačicu očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme. Keď je kačica takto upravená, mierne ju osolíme – zvnútra i zvonku. Pripravenú kačicu vložíme do pekáča s maslom, mrkvou, cibuľou nakrájanou na plátky, pridáme bobkový list, citrónovú kôru, šťavu a borievky. Všetko spolu pečieme domäkka.

  2. 2

    Počas pečenia kačicu polievame vlastnou šťavou a podlievame vývarom. Upečenú kačicu vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, následne opražíme a zalejeme zvyšným vývarom. Dobre zamiešame a necháme prejsť varom. Pred dovarením pridáme víno, dochutíme a precedíme.

  3. 3

    Ako prílohu môžeme podávať rôzne upravené zemiaky, ryžu alebo zeleninové šaláty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia