4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
120-150 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kačicu očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme. Keď je kačica takto upravená, mierne ju osolíme – zvnútra i zvonku. Pripravenú kačicu vložíme do pekáča s maslom, mrkvou, cibuľou nakrájanou na plátky, pridáme bobkový list, citrónovú kôru, šťavu a borievky. Všetko spolu pečieme domäkka.
- 2
Počas pečenia kačicu polievame vlastnou šťavou a podlievame vývarom. Upečenú kačicu vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, následne opražíme a zalejeme zvyšným vývarom. Dobre zamiešame a necháme prejsť varom. Pred dovarením pridáme víno, dochutíme a precedíme.
- 3
Ako prílohu môžeme podávať rôzne upravené zemiaky, ryžu alebo zeleninové šaláty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu