Filet z morskej šťuky s uhorkovým čatní
Miloš Červenka
šéfkuchár hotela Satel v Poprade, 26. júna 2011
šéfkuchár hotela Satel v Poprade, 26. júna 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filety morskej šťuky osolíme a okoreníme korením na ryby. Pokvapkáme olejom a ugrilujeme.
- 2
Čatní: Uhorky umyjeme a ošúpeme. Potom ich po dĺžke rozkrojíme a lyžicou odstránime jadierka. Polovice uhoriek po dĺžke znova prepolíme a nakrájame na rezance. Šalotku ošúpeme a nakrájame nadrobno. Čili papričky prepolíme, odstránime jadierka a nakrájame na pásiky.
- 3
Necháme zovrieť 200 ml vody s octom. Pridáme čili papričky, šalotku, zázvor, cukor a horčičné semienka. Vmiešame uhorky a kôpor, osolíme, okoreníme a všetko necháme asi dve minúty slabo vrieť. Takto pripravenú zmes necháme dobre vychladnúť a podávame s grilovanou rybou a na grile opečeným sendvičom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu