Bezlepkové praclíky
Bezlepkové praclíky

Syrové praclíky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 16. decembra 2023. Komerčný recept.
Syrové praclíky bez lepku
Foto: novalim

Na Silvestra, na Vianoce či kedykoľvek, keď čakáte hostí, sa vždy hodia nejaké slané chuťovky. A presne taký recept sme pre vás pripravili. Zobraziť celý popisNa Silvestra, na Vianoce či kedykoľvek, keď čakáte hostí, sa vždy hodia nejaké slané chuťovky. A presne taký recept sme pre vás pripravili. Chutné a chrumkavé syrové praclíky z domáceho lístkového cesta bez lepku sme pripravili z našej múky Promix UNI. Aby sa nám pekne nalístkovali, stačilo pridať krémový tvaroh. Bez zdĺhavého prekladania cesta sme upiekli krásne nadýchané praclíky, ktoré sme posypali syrom. Skúsite aj vy?
Zdroj: www.novalim.sk

30 (+ chladenie) minút
príprava
15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

125 g
125 g
125 g
1/2 ČL
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:
asi 50 g strúhaný
trochu
trochu




Postup

  1. 1

    Z bezlepkovej múky Promix UNI, jemného tvarohu, masla a soli vypracujeme kompaktné hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme pol hodinu v chlade.

  2. 2

    Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm. Z neho pomocou formičky vykrajujeme praclíky a kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. 3

    Rúru si predhrejeme na 190 °C. Praclíky na plechu potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme mletou červenou paprikou, rascou a napokon aj nastrúhaným syrom.

  4. 4

    Pečieme asi 15-20 minút do zlatohneda. Skladujeme v plechovej dóze.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia