Lievance s malinami a vanilkovým krémom

Marián Filo
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, kuchár roka 2011, 4. apríla 2012
Lievance s malinami a vanilkovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 ml
1 ks
30 g
 štipka
2 g
Krém:
200 ml
20 g
2 PL
20 ml




Postup

  1. 1

    Lievance: Z polovice mlieka, ktoré jemne prihrejeme spolu s kvasnicami, vytvoríme kvások. Ostatné suroviny spolu zmiešame a pridáme do kvásku. Všetko dôkladne premiešame a necháme oddýchnuť približne pol hodiny. Na panvici zohrejeme trošku oleja, vytvárame malé lievance, ktoré opekáme asi 4 minúty z oboch strán.

  2. 2

    Krém: Polovicu smotany zohrejeme spolu s vanilkovým strukom a cukrom. Do zvyšnej smotany pridáme zlatý klas, ktorý pomaly pridávame do rozohriatej smotany. Tesne na konci pridáme pre vôňu rum. Zdobíme čerstvým ovocím, najlepšie malinami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia