Lievance s malinami a vanilkovým krémom
Marián Filo
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, kuchár roka 2011, 4. apríla 2012
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, kuchár roka 2011, 4. apríla 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lievance: Z polovice mlieka, ktoré jemne prihrejeme spolu s kvasnicami, vytvoríme kvások. Ostatné suroviny spolu zmiešame a pridáme do kvásku. Všetko dôkladne premiešame a necháme oddýchnuť približne pol hodiny. Na panvici zohrejeme trošku oleja, vytvárame malé lievance, ktoré opekáme asi 4 minúty z oboch strán.
- 2
Krém: Polovicu smotany zohrejeme spolu s vanilkovým strukom a cukrom. Do zvyšnej smotany pridáme zlatý klas, ktorý pomaly pridávame do rozohriatej smotany. Tesne na konci pridáme pre vôňu rum. Zdobíme čerstvým ovocím, najlepšie malinami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu