Foto: ywett
šampiňóny na akýkoľvek spôsob sú pre mňa lákavé a medzi mojimi obľúbenými receptami sú aj tie, čo pridal @enerrgizer sú tiež výborné! :-).... a Zobraziť celý popisšampiňóny na akýkoľvek spôsob sú pre mňa lákavé a medzi mojimi obľúbenými receptami sú aj tie, čo pridal @enerrgizer sú tiež výborné! :-).... a rada robievam aj tieto moje ;-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šampiňóny očistíme kuchynskou papierovou utierkou. Hlúbiky odstránime a odložíme. Vnútro troška vydlabeme malou lyžičkou, opatrne aby sa klobúčik nezlomil.
-
2
Na olivovom oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na drobno nakrájané hlúbiky a aj tú vydlabanú časť a všetko popražíme 5 minút. Pridáme troška soli a čierne korenie.
-
3
Syr pokrájame na malé kúsky.
-
4
Šampiňóny naplníme syrom, potom dáme plnku a polovičku cherry paradajky, posypeme bazalkou.
-
5
Poukladáme na vymastený plech, troška sa môžu šampiňóny podliať vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry a pečieme približne 20 minút. A môžme podávať s bielym alebo tmavým pečivom. Ja som upiekla v pekárničke, tento slnečnicový chlebík.
-
6
Prajem dobrú chuť!
Diskusia k receptu