Foto: dorisa
V nemenovanom supermarkete som našla sypkú zmes na citrónový koláčik. Tak som ju kúpila,lebo sa mi páčila aj cena,aj vzhľad. Tak, dnes koláčik pečiem. Zobraziť celý popisV nemenovanom supermarkete som našla sypkú zmes na citrónový koláčik. Tak som ju kúpila,lebo sa mi páčila aj cena,aj vzhľad. Tak, dnes koláčik pečiem. Podľa pridaných surovín, som mohla taký upiecť aj z domácich zdrojov,......ale, čo už. Nakoľko som prednedávnom kúpila v tom obchode aj novú formu na bábovku, tak som koláčik piekla v nej. Tak preto nadpis- bábovka.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny na prípravu bábovky.
-
2
Forma na bábovku, vymastená a vysypaná
-
3
Najprv som vymiešala suchú zmes koláča s maslom,mliekom s celými vajcami.
-
4
Cesto som potom vyliala do formy. Dala som piecť do rúry 180 stupňov vyhriatej na 60 minút.
-
5
Po upečení bábovku je treba nechať asi 10 minút vo forme vychladnúť......
-
6
...... a potom vyklopit.
-
7
Citrónovú polevu som pripravila vyšľahaním prášku a 3PL teplej vody, elektrickým šľahačom na najvyšších obrátkach( 2-3min)
-
8
Potom som touto polevou poliala hotovú bábovku.
-
9
Bábovku som nakrájala na úhľadné kúsky a ponúkla dcéru, ktorá prišla na kávičku.
Diskusia k receptu