Foto: lucietta
Keď už je tá zimná olympiáda v Soči, rozhodla som sa ju osláviť dnešným obedom... jednoduché a rýchle jedlo, aj keď charakteristika rýchlosti sa Zobraziť celý popisKeď už je tá zimná olympiáda v Soči, rozhodla som sa ju osláviť dnešným obedom... jednoduché a rýchle jedlo, aj keď charakteristika rýchlosti sa stráca, keď ich lepíte 120 na obed tak ako ja :-D Podávala som ich s kyslou smotanou a s omáčkou so zeleným korením (kupovanou) :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si cesto: do misky si dáme múku, vajíčka, soľ a vodu a vypracujeme hladné cesto. Ak sa vám nejaké zvýši, nakrájajte na tenko, vysušte a máte skvelé domáce cestoviny.
- 2
Mleté hovädzie mäso osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, na jemnučko nasekanú cibuľu a biely jogurt. Poriadne premiešame.
- 3
Cesto rozvaľkáme na tenko, kruhovým vykrajovačom, alebo pohárom vykrojíme kolieska, ktoré plníme mletým mäsom. Cesto prehneme na polovicu, poriadne zlepíme a rožky spojíme spolu. Tvarom pripomínajú torteliny. Dáme na 20 minút variť do vriacej vody, aby sa mäso poriadne tepelne upravilo. Po uvarení vyberieme, polejeme roztopeným maslom, kyslou smotanou a omáčkou so zeleným korením. Skvele sa hodí k hovädziemu mäsu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/pirohy-lahko-a-rychlo/36451-rec...
Už ich dostať aj u nás, plastové, ale poslúžia rovnako.
pipera.cz/eshop/cs/formy-na-pelmene/10-forma-na-p...