Soči pelmene

lucietta - fotkalucietta, 8. februára 2014
Soči pelmene
Foto: lucietta

Keď už je tá zimná olympiáda v Soči, rozhodla som sa ju osláviť dnešným obedom... jednoduché a rýchle jedlo, aj keď charakteristika rýchlosti sa Zobraziť celý popisKeď už je tá zimná olympiáda v Soči, rozhodla som sa ju osláviť dnešným obedom... jednoduché a rýchle jedlo, aj keď charakteristika rýchlosti sa stráca, keď ich lepíte 120 na obed tak ako ja :-D Podávala som ich s kyslou smotanou a s omáčkou so zeleným korením (kupovanou) :-)

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 PL
6 strúčikov
1 ks
750 g
2 ks
360 ml
2 čl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto: do misky si dáme múku, vajíčka, soľ a vodu a vypracujeme hladné cesto. Ak sa vám nejaké zvýši, nakrájajte na tenko, vysušte a máte skvelé domáce cestoviny.

  2. 2

    Mleté hovädzie mäso osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, na jemnučko nasekanú cibuľu a biely jogurt. Poriadne premiešame.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na tenko, kruhovým vykrajovačom, alebo pohárom vykrojíme kolieska, ktoré plníme mletým mäsom. Cesto prehneme na polovicu, poriadne zlepíme a rožky spojíme spolu. Tvarom pripomínajú torteliny. Dáme na 20 minút variť do vriacej vody, aby sa mäso poriadne tepelne upravilo. Po uvarení vyberieme, polejeme roztopeným maslom, kyslou smotanou a omáčkou so zeleným korením. Skvele sa hodí k hovädziemu mäsu.

Diskusia k receptu

franca1
Dlho som nejedla peľmene. Ďakujem za inšpiráciu..musím ich čo najskôr pripraviť. Mám ich rada s kyslou smotanou, mletým čiernym korením, soľou a pokvapkané octom.
lucietta
@franca1 tá kupovaná omáčka so zeleným korením je k tomu vážne skvelá, nám tak veľmi chutia :-)
franca1
ešte som ju neskúšala, no musí byť skvelá, lebo ja sa v korení vyžívam :-) a ešte som zabudla dopísať roztopené maslo... už sa mi zbiehajú slinky :-)
hubata
Ja som raz videla @sovka62 odfotenú medzi kopcom pelmeňov, bola si to naozaj ty? V recepte @sovka62 dala aj zemiaky do cesta. Tvoje je len rezancové, nezabudla si ich dať do rozpisu? Ale aj bez zemiakov tuším varia na Ukrajine. Ako decko som o pelmeňoch čítala v knihe 40 pátračov a mama nám ich potom podľa toho receptu varievala plnené údeným mäsom a poliate kyslou smotanou. Vďaka za receptík, pre inšpiráciu ukladám do KK, lebo zasa na ne zabudnem a naklikám ti päť *
lucietta
@hubatka nie nezabudla, keď si prečítaš prvý krok, je tam napísané, že ak sa zvýši cesto, nakrájaš máš skvelé domáce cestoviny :-) Náš známi z Moskvy ich robieval vždy takto :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia