Mäso - mäsité jedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Kozákom a pórom plnené pečené morčacie prsia na červenom víne

Hlavné jedlá

Včera mi moji milí priniesli pekný darček, jedného obrovského kozáka. taký bol krásny čistučký, že...

prazdny

Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou

Hlavné jedlá

Mäsko z mora – najmä pražmu, morského čerta a tuniaka – mám naozaj rád. A to nielen pre jeho chuť...

prazdny

Ryža s krevetami a kalamármi

Hlavné jedlá

Najprv si pripravte domáci vývar. Krevety ošúpte a odstráňte hlavy. Nakrájajte mrkvu a pór.

prazdny

Kanadské kuracie prsia

Kuracie mäso

Prsia prerežeme po dĺžke na plátky, ak sú tučné aj na tri plátky. Posolíme a...

prazdny

Kuriatko v jogurte a ľanovej kruste s ratatouille

Kuracie mäso

Rada skúšam kura na rôzne spôsoby a toto mi napadlo náhodou, keď som mala ľan položený...

prazdny

Mäsové knedličky v omáčke

Hovädzie mäso

aj na tento recept sa matne pamätám že ho nám robievala naša neb. mamka ale bolo to...

prazdny

Maďarský takatoš

Bravčové mäso

Mala som jednu skvelú susedu, ktorá mi tento recept odporučila, samozrejme bola Maďarka, ale keď nám ho dala ochutnať, tak sme si oblizovali prsty....

prazdny

Losos so zeleninou

Hlavné jedlá

Mne najviac chutí losos na pare. Je krehký a šťavnatý.

prazdny

Jemná slanina k chlebu

Bravčové mäso

Tento recept opäť pochádza z knihy (staršej než 65 rokov) Slovenská kuchárka autorky Eleny Krčméry-Smatkovej...

prazdny

Jemnohydinová nátierka Vták Ohnivák

Nátierky

Túto nátierku som "zmajstrovala" na pikantno, takže sa popri nej dobre popíja extraktívnejšie, silnejšie, ...

prazdny

Strapatý marinovaný losos na šošovici

Hlavné jedlá

Soľ, korenie a pomarančovú kôru zmiešame. Filety z lososa z každej strany vyváľame v pripravenej...

prazdny

Kura so slaninkou

Kuracie mäso

Stehná vykostíme a nakrájame na hrubé prúžky. Cibuľu prekrojíme na polovičku a posekáme na mierne hrubé...

prazdny

Placky

Hlavné jedlá

Nakoľko ja nemusím varené mäso z hydiny, bol vždy problém, čo s ním. Robím...

prazdny

Domáce cestoviny s mäsovo-mrkvovou plnkou

Cestoviny

Najskôr pripravíme plnku. Na panvici na oleji urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak a...

prazdny

Krídelká v paprike a paradajkách

Kuracie mäso

Paradajky narežeme na hrubšie kolieska posolíme a okoreníme. Farebné papriky prerežeme na štvrtky, dáme do nádoby...

prazdny

Hovädzia pravá sviečková s chrenovým krémom

Hovädzie mäso

Dlho som „špekuloval“, či tento rcp predstaviť, ale zvíťazila chuť a pôžitok z konzumácie...

prazdny

Treska so zemiakovou kôrkou

Hlavné jedlá

Ľahké mäso z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...

prazdny

Kapor pečený s jablkami a chrenom

Hlavné jedlá

Porcie kapra umyjeme a osolíme, vložíme ich do nádoby a naukladáme na ne postrúhaný chren premiešaný...

prazdny

Letní kuřecí kotlík s houbami a zeleninou

Kuracie mäso

Tento pokrm můžete doplniti o jinou sezonní zeleninu . Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot. cz/

prazdny

Kurča s šunkou a syrom

Kuracie mäso

Ideálny recept na túto ubehanú dobu, za hodinku je obed na stole. A hlavne - v jednoduchosti...

prazdny

Hus na poľský spôsob

Hlavné jedlá

Tento recept som získal pri mojej pracovnej ceste v Poľsku od pani domácej čo som bol ubytovaný....

prazdny

Prsičká so zeleninou a s estragónovou omáčkou

Kuracie mäso

S koncom prázdnin sa leto nekončí. A tak ešte neodzvonilo ani letným jedlám z ľahkého mäsíčka. Veď...

prazdny

Pstruh s oštiepkom a so špenátom

Hlavné jedlá

Listový špenát sprudka zatiahneme na olivovom oleji, pridáme trošku soli, korenia, cesnaku a muškátového orieška...

prazdny

Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou

Bravčové mäso

Variantné využitie zvyšku kuracieho a bravčového mäsa po varení domácej „šunky“. Po pravde? Parodoval som slovenské...

prazdny

Segedínske miešané mäso

Hovädzie mäso

Mäso pokrájeme na kocky, opražíme v rozohriatej masti, pridáme cibuľu, pokrájaný bôčik a znovu opražíme. Podlejeme vývarom,...

prazdny

Aromatická ropušnica

Hlavné jedlá

Rybu očistíme, umyjeme, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme PL vegety a necháme odstáť asi pol hodiny.

Mäso