Teľacie medailóniky s jahodovou omáčkou a dvojfarebnou štrúdľou
Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 12. júna 2018
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 12. júna 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
Suroviny
500 g |
|
|
|
|
|
100 ml |
|
Štrúdľa: | |
400 g |
|
1/2 ks |
|
120 g |
|
200 g (alebo štrúdľové, pľundrové) |
|
|
|
|
|
1 ks (na potretie) |
|
Jahodová omáčka: | |
150 g |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
200 ml |
|
30 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Štrúdľa: Fialové zemiaky uvaríme v slanej vode, očistíme a roztlačíme. Dochutíme soľou, korením, pridáme maslo. Očistenú tekvicu nastrúhame, orestujeme na masle, osolíme a okoreníme. Premiešame a zmes dáme na tretinu rozvaľkaného cesta. Na zvyšok dáme zemiakovú plnku. Stočíme do štrúdle, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre.
- 2
Jahodová omáčka: V panvici zohrejeme jahodový džem, javorový sirup, pridáme ružové víno, povaríme. Pridáme nakrájané jahody a zjemníme maslom. Podľa potreby zahustíme maizenou.
- 3
Z teľacej sviečkovice nakrájame medailóniky, osolíme, okoreníme a grilujeme na oleji z obidvoch strán. Na tanier servírujeme upečenú štrúdľu, ugrilované teľacie medailóniky a prelejeme jahodovou omáčkou.
Tiež teľacie medailóniky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu