Šašlík z jesetera

Michal Dubnický
šéfkuchár zo Ski & Wellness Residence Družba v Demänovskej Doline, 22. júna 2016
Šašlík z jesetera
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
48 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
5 ks (alebo citróny)
250 g
150 g
200 g
200 g
40 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Filé jesetera nakrájame na väčšie kúsky (100 – 120 g), ktoré naložíme do nahrubo nakrájanej cibule s mletým čiernym korením a odložíme na 24 hodín do chladničky. Marinovaného jesetera napichujeme striedavo s citrónom a limetkou na ihly zvané šampury.

  2. 2

    Rybu počas grilovania pravidelne otáčame, približne každé 2 minúty, aby sa nepripiekla a potierame šťavou, ktorá vznikla pri nakladaní. Čas potrebný na grilovanie by nemal presiahnuť 8 minút, aby sa ryba nezačala vysúšať a nestrácala na kvalite. Je veľmi dôležité, aby sme rybu solili úplne nakoniec.

  3. 3

    Šalát: Baby špenát, sušené paradajky a olivy posekáme na väčšie kúsky. Z medu, citróna, soli, čerstvo mletého čierneho korenia a olivového oleja pripravíme zálievku a všetko spolu zľahka premiešame. Podávame s granátovým jablkom.

Diskusia k receptu