Šašlík z jesetera
šéfkuchár zo Ski & Wellness Residence Družba v Demänovskej Doline, 22. júna 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Filé jesetera nakrájame na väčšie kúsky (100 – 120 g), ktoré naložíme do nahrubo nakrájanej cibule s mletým čiernym korením a odložíme na 24 hodín do chladničky. Marinovaného jesetera napichujeme striedavo s citrónom a limetkou na ihly zvané šampury. 
- 2
Rybu počas grilovania pravidelne otáčame, približne každé 2 minúty, aby sa nepripiekla a potierame šťavou, ktorá vznikla pri nakladaní. Čas potrebný na grilovanie by nemal presiahnuť 8 minút, aby sa ryba nezačala vysúšať a nestrácala na kvalite. Je veľmi dôležité, aby sme rybu solili úplne nakoniec. 
- 3
Šalát: Baby špenát, sušené paradajky a olivy posekáme na väčšie kúsky. Z medu, citróna, soli, čerstvo mletého čierneho korenia a olivového oleja pripravíme zálievku a všetko spolu zľahka premiešame. Podávame s granátovým jablkom. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu