Šašlík z jesetera
šéfkuchár zo Ski & Wellness Residence Družba v Demänovskej Doline, 22. júna 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filé jesetera nakrájame na väčšie kúsky (100 – 120 g), ktoré naložíme do nahrubo nakrájanej cibule s mletým čiernym korením a odložíme na 24 hodín do chladničky. Marinovaného jesetera napichujeme striedavo s citrónom a limetkou na ihly zvané šampury.
- 2
Rybu počas grilovania pravidelne otáčame, približne každé 2 minúty, aby sa nepripiekla a potierame šťavou, ktorá vznikla pri nakladaní. Čas potrebný na grilovanie by nemal presiahnuť 8 minút, aby sa ryba nezačala vysúšať a nestrácala na kvalite. Je veľmi dôležité, aby sme rybu solili úplne nakoniec.
- 3
Šalát: Baby špenát, sušené paradajky a olivy posekáme na väčšie kúsky. Z medu, citróna, soli, čerstvo mletého čierneho korenia a olivového oleja pripravíme zálievku a všetko spolu zľahka premiešame. Podávame s granátovým jablkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu