Tekvicovo-zeleninová fašírka
Tekvicovo-zeleninová fašírka obalená slaninkou
Postup
-
1
Očistenú zeleninu dáme variť - do pary do tlakového hrnca asi na 10 min. Kým sa varí na omastku, usmažíme cibuľu do zlatova. Tekvicu očistíme a postrúhame na rezance. Uvaríme 3 vajcia na tvrdo (aby mi nepraskli mám takúto vychytávku: tam, kde je vajce okúhlejšie, ihlou alebo nožíkom urobím malú dierku - 100% úspech). Údené mäso (ja som použil mäso z vlasnoručne vyúdených rebierok, ktoré sa varili v polievke) zomelieme.
- 2
Rožky nakrájame na kocky a zaparíme mliekom.
- 3
Uvarenú a vychladnutú zeleninu rozmačkáme, alebo zomelieme po mäse. Všetko dáme do väčšej nádoby, pridáme 3 vajcia, všetky prísady a dobre rozmiešame. Pokiaľ bude zmes redšia, môže sa pridať strúhanka.
- 4
Pekáč vymažeme tukom a posypeme strúhankou. Na takto pripripravený pekáč dáme 2/3 zmesy, na ňu položíme na polovicu rozkrojené vajcia a zvyškom zmesy zakryjeme. Vytvarujeme šišku, posypeme strúhankou a na vrch položíme plátky slaninky.
- 5
Pečieme na 150 - 180 stupňov 30 - 40 min. Podávame so zemiakovou kašou a trebárs s kapustovým šalátom.
- 6
Druhý variant som skúsil miesto natvrdo varených vajec dať klobásku, ale s vajcom sa mi to páčilo viac.
Tiež fašírka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tvoj komentár som našiel až dnes -skúsim odpovedať.
Údené rebierka
kupujem celé rozpolené prasa, takže mám celý bočik. Ten rozoberiem tak aby mi zostali celé rebrá na ktorích nechávam kus masa - neoholím ich ako u masiara. Tieto nasolím - sol poriadne votriem do nich (nepoužívam rychlosoľ). Tieto mám v lódni týždeň až 10 dní, 2 x dene ich obraciam a polievam ich vodou ktorú nasolené kosti - rebierka, kosti z vykostených karmenádlí. Potom ich zavesím do udiarne a údim studeným dymom 3-4 dni takto:
zakurujem 1 x dene - večer
používan vysušené bukové drevo, spolu s drevom čerešňovým a po rozhorení to zasypem bukovým rezom
teplota v údiarni musí byť čo najnižšia - nesmie prekročiť 20 stupňov
a ja som tvoju odpoved nasiel az dnes .. dakujem srdecne za popis, zelam silne zdravie