Pórovo-kurací nákyp fotorecept

sazuna - fotkasazuna, 24. novembra 2014
Pórovo-kurací nákyp (fotorecept)
Foto: sazuna

Dlhe roky som zila "vonku", kde som sa priucila par receptom. Tento je jeden z nasich oblubenych, dokonca aj moji predskolaci to miluju.

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

500 g
1 ks
1 strúčik
20 g
200 ml
1 téglik
1 bal. rozmrazené
2 PL vlažné

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrajany a oplachnuty porik si na masle osmazime do sklovita. Pridame cesnak a poprazime este minutku - dve, kym nezacne vonat. Potom to poprasime mukou a zamiesame. Pomalicky podlievame vyvarom alebo vodou, kym sa nam nevytvori redsia kasa. Tekutinu pridavame po naberackach a zakazdym dobre rozmiesame, aby sa nam nevytvorili hrudky.

    Pórovo-kurací nákyp (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osolime a okorenime, pripadne mozte pridat bylinky alebo hriby podla vlastnej chuti a podlejeme smotanou.

    Pórovo-kurací nákyp (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nasledne pridame na kocky nakrajane kura. Kedze to este pojde do rury a kuracie prsia sa velmi rychlo uvaria, mozte to kludne vypnut uz teraz.

    Pórovo-kurací nákyp (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prelejeme do zapekacej misy a polozime na to rozvalkane listkove cesto. Zo zvysneho cesta sme narobili ruzicky a listocky ktorymi sme to ozdobili, tie deckam chutili najviac. Potreli sme to cele mliekom.

    Pórovo-kurací nákyp (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zapekame na 190 do zlatista. Moze sa servirovat so zemiakovou kasou a parenou brokolickou, pripadne s miesanym salatom. Dobru chut

    Pórovo-kurací nákyp (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: