Zeleninové mäso

alessino - bez fotkyalessino, 29. augusta 2012

Recept som obkukal zo školskej kuchyne. tam použili brokolicu . Ja som použil cukinu, ale da sa použiť karfiol, kaleráb, tekvica ... Zobraziť celý popisRecept som obkukal zo školskej kuchyne. tam použili brokolicu . Ja som použil cukinu, ale da sa použiť karfiol, kaleráb, tekvica ... Uvedené množstvá sú len orientačné.

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
500 g
1 menšia
1 ks




Postup

  1. 1

    Ak použijeme brokolicu/karfiol/kaleráb tak treba zeleninu predvariť. Do misky dáme mleté mäso, soľ, korenie, vajíčko, majoránku, nastrúhanú/rozobratú zeleninu. V podstate je to klasické fašírkové mäso. Čím jemnejšie namleté mäso tým lepší výsledok.

  2. 2

    zemiaky očistíme a nakrájame na plech. Osolíme, prípadne trochu oleja naspodok.

  3. 3

    Zemiaky prikryjeme mäsom tak aby nebolo vidieť zemiaky. Dáme do rúry zapiecť. Mäso by malo mať na povrchu hnedú kôrku.

Diskusia k receptu

evanaaa
Môže to byť ( a iste aj je) dobré. ja som zasa robila mleté mäso a naň som dala zemiakové pyré, tiež sa dalo jesť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia