Recept som obkukal zo školskej kuchyne. tam použili brokolicu . Ja som použil cukinu, ale da sa použiť karfiol, kaleráb, tekvica ... Zobraziť celý popisRecept som obkukal zo školskej kuchyne. tam použili brokolicu . Ja som použil cukinu, ale da sa použiť karfiol, kaleráb, tekvica ... Uvedené množstvá sú len orientačné.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Ak použijeme brokolicu/karfiol/kaleráb tak treba zeleninu predvariť. Do misky dáme mleté mäso, soľ, korenie, vajíčko, majoránku, nastrúhanú/rozobratú zeleninu. V podstate je to klasické fašírkové mäso. Čím jemnejšie namleté mäso tým lepší výsledok.
- 2
zemiaky očistíme a nakrájame na plech. Osolíme, prípadne trochu oleja naspodok.
- 3
Zemiaky prikryjeme mäsom tak aby nebolo vidieť zemiaky. Dáme do rúry zapiecť. Mäso by malo mať na povrchu hnedú kôrku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu