Foto: izabella929
N iečo nové som sa rozhodla zase vyskúšať.A veru paráda.Vynikajúce jedlo..
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
500 g |
|
2 ks |
|
podla chuti |
|
štipka |
|
štipka |
|
2 strúčiky |
|
80 g |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
4 lyžice |
|
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny...jaternicu som vybrala z mrazničky a nechala som ju pomaly roztápať.
-
2
Očistila som zemiaky, umyla a pripravila na strúhanie,,,
-
3
Zemiaky som postrúhala na hrubšom strúhadle..
-
4
Pripravila som si haruľové cesto..zemiaky,hladká múka,cesnak,mleté čierne korenie,čubrica, soľ a vajcia..všetko som spolu zmiešala..
-
5
Črievko na jaternici som rozrezala a vybrala som obsah.Trúbu som zapla na 200 st. propravila som si pekáč, vymastila troškou oleja a vysypala strúhankou..na spodok pekáča som uložila polovicu haruľového cesta..
-
6
Na zemiaky som rozložila rovnomerne jaternicu a posypala som ju polovicou strúhaného syra..na syr som uložila druhú polovicu haruľového cesta.
-
7
A poslednú vrstvu som znovu posypala syrom, ale vrch ryra som ešte posypala štipkou hladkej múky, aby sa syr neroztiekol.
-
8
Uložila do trúby a nákyp som piekla 40 min...hneď som z neho vybrala kúsok, lebo som bola zvedavá, či sa mi to spojilo.Upečený nákyp som pokrájala na kocky, ozdobila domácou údenou klobáskou, syrom a kápiou.No a jedli sme ju s domácou sudovou kapustou..dobrú chuť.
Diskusia k receptu