Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku

Zoltán Baláž
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 21. mája 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Bryndzová panna cotta na oškvarkovom kolieskuFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál... ale často aj končí. Pritom sa práve z bryndze dajú vytvoriť desiatky zaujímavých chuťoviek, koláčov, polievok či hlavných jedál zážitkového menu. Veď dnes je vo svete bežné, že „ľudové" suroviny prenikajú do vysokej gastronómie.

4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Smotanu na šľahanie necháme zovrieť a ochutíme soľou a bryndzou. Želatínu necháme zmäknúť v studenej vode. Zmäknutú necháme rozpustiť v bryndzovej smotane. Túto zmes nalejeme do silikónových foriem.

  2. 2

    Oškvarky rozmixujeme najemno, rovnomerne rozložíme a „vykrojíme" z nich koliesko. Naň položíme panna cottu a posypeme mletou paprikou. Podávame s cesnakovým chlebom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist