Panna cotta
Panna cotta

Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku

Zoltán Baláž
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 21. mája 2018
Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál... ale často aj končí. Pritom sa práve z bryndze dajú vytvoriť desiatky zaujímavých chuťoviek, koláčov, polievok či hlavných jedál zážitkového menu. Veď dnes je vo svete bežné, že „ľudové" suroviny prenikajú do vysokej gastronómie.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

160 g
200 ml
1,5 plátku
80 g
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Smotanu na šľahanie necháme zovrieť a ochutíme soľou a bryndzou. Želatínu necháme zmäknúť v studenej vode. Zmäknutú necháme rozpustiť v bryndzovej smotane. Túto zmes nalejeme do silikónových foriem.

  2. 2

    Oškvarky rozmixujeme najemno, rovnomerne rozložíme a „vykrojíme" z nich koliesko. Naň položíme panna cottu a posypeme mletou paprikou. Podávame s cesnakovým chlebom.

Diskusia k receptu

zvoncek
niečo pre reštaurácie,resp.pre nejaké eventy., pre domácu kuchyňu je to príliš komplikované a naviac suroviny, ktoré sa často nepoužívajú., ja osobne by som pripravila 2 druhy jednohubiek, resp. chlebíčkov
1. natierka bryndzová (korozo, resp šmirkáz) na nu plátky redkovky rep. papriky.,
2. oškvarková natierka, na ňu kolečká mladej cibulky, resp.šalotky,
stanci11
toto rozhodne vyskúšam po návrate domov,,,myslím že taký typ dezertu by ocenili u nás všetci :) plus moja zvedavosť to proste chce ochutnať :D
siuuu
dnes som vyskúšala ... použila som smotanu na varenie ... v originál verzii pre môjho chlapa, ja som mala so malinovým coulis a čerstvými malinami ... dobrota