Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 21. mája 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál... ale často aj končí. Pritom sa práve z bryndze dajú Zobraziť celý popis Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál... ale často aj končí. Pritom sa práve z bryndze dajú vytvoriť desiatky zaujímavých chuťoviek, koláčov, polievok či hlavných jedál zážitkového menu. Veď dnes je vo svete bežné, že „ľudové" suroviny prenikajú do vysokej gastronómie.
porcie
príprava
Postup
-
1
Smotanu na šľahanie necháme zovrieť a ochutíme soľou a bryndzou. Želatínu necháme zmäknúť v studenej vode. Zmäknutú necháme rozpustiť v bryndzovej smotane. Túto zmes nalejeme do silikónových foriem.
- 2
Oškvarky rozmixujeme najemno, rovnomerne rozložíme a „vykrojíme" z nich koliesko. Naň položíme panna cottu a posypeme mletou paprikou. Podávame s cesnakovým chlebom.
Tiež panna cotta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
1. natierka bryndzová (korozo, resp šmirkáz) na nu plátky redkovky rep. papriky.,
2. oškvarková natierka, na ňu kolečká mladej cibulky, resp.šalotky,