Panna cotta
Panna cotta

Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku

Zoltán Baláž
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 21. mája 2018
Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál... ale často aj končí. Pritom sa práve z bryndze dajú vytvoriť desiatky zaujímavých chuťoviek, koláčov, polievok či hlavných jedál zážitkového menu. Veď dnes je vo svete bežné, že „ľudové" suroviny prenikajú do vysokej gastronómie.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

160 g
200 ml
1,5 plátku
80 g
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Smotanu na šľahanie necháme zovrieť a ochutíme soľou a bryndzou. Želatínu necháme zmäknúť v studenej vode. Zmäknutú necháme rozpustiť v bryndzovej smotane. Túto zmes nalejeme do silikónových foriem.

  2. 2

    Oškvarky rozmixujeme najemno, rovnomerne rozložíme a „vykrojíme" z nich koliesko. Naň položíme panna cottu a posypeme mletou paprikou. Podávame s cesnakovým chlebom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu