Guličky z mletého mäsa s orechami

babkamt - fotkababkamt, 20. mája 2011

Mleté mäso sa dá rôzne upraviť,toto jedlo môže byť na všedný deň aj sviatočný.

4
porcie
10 minút
na 150 °C

Suroviny

Omáčka:
2 ks krájaný
150 ml
1
1
2 strúčiky
6 PL
100 g
Mäso:
50 dkg z pliecka
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Na omáčku:dva krajce toust.chleba namočím v 150 ml vody.Cesnak ošúpem,nasekám ho.Citrón dobre umyjem,vysuším,kôru nastrúham,odložím.Potom citrón rozrežem,vytlačím šťavu,ktorú zmiešam s cesnakom , 4 pl oleja a 100 g mletými orechami,pridám rozmočené tousty,osolí,,okorením,premiešam a odložím.

  2. 2

    Trúbu predhrejem na 150 stupňov. Zostávajúce 3 krajce toustového chleba tiež namočím do vody. Cibuľu nakrájam na malé kocky a prisypem citrónovú kôru.Z namočených toustouv vytlačím vodu,pridám k cibuli,pridám mäso,soľ,korenie,vajce,trochu mletej červenej papriky a dobre premiešam.

  3. 3

    Z mäsa vytvarujem 8 guliek.Na 2 pl oleja ich opekám asi 10 min. Opečené guličky napichujem na namočené špajdle,ktrojej jednu stranu zašpicatím,aby sa mi guličky dobre napichovali.Na jednu špajdu napichnem 2 guličky.Potom tieto špajdle s guličkami dám do pekáča ,prelejem orechovou omáčkou a 10 min.zapekám. Príloha: ryža alevo zemiaky,kto má ako rád a dobrý zeleninový šalát.

Diskusia k receptu

jatanika
trošku som sa stratila v počte krajcov chleba :-)) , ale vyzerá to naozaj zaujímavo... stojí za vyskúšanie :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia