Mleté mäso sa dá rôzne upraviť,toto jedlo môže byť na všedný deň aj sviatočný.
porcie
na 150 °C
Postup
-
1
Na omáčku:dva krajce toust.chleba namočím v 150 ml vody.Cesnak ošúpem,nasekám ho.Citrón dobre umyjem,vysuším,kôru nastrúham,odložím.Potom citrón rozrežem,vytlačím šťavu,ktorú zmiešam s cesnakom , 4 pl oleja a 100 g mletými orechami,pridám rozmočené tousty,osolí,,okorením,premiešam a odložím.
- 2
Trúbu predhrejem na 150 stupňov. Zostávajúce 3 krajce toustového chleba tiež namočím do vody. Cibuľu nakrájam na malé kocky a prisypem citrónovú kôru.Z namočených toustouv vytlačím vodu,pridám k cibuli,pridám mäso,soľ,korenie,vajce,trochu mletej červenej papriky a dobre premiešam.
- 3
Z mäsa vytvarujem 8 guliek.Na 2 pl oleja ich opekám asi 10 min. Opečené guličky napichujem na namočené špajdle,ktrojej jednu stranu zašpicatím,aby sa mi guličky dobre napichovali.Na jednu špajdu napichnem 2 guličky.Potom tieto špajdle s guličkami dám do pekáča ,prelejem orechovou omáčkou a 10 min.zapekám. Príloha: ryža alevo zemiaky,kto má ako rád a dobrý zeleninový šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu