Husacia polievka s raviolami
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 7. októbra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na vývar: | |
1 ks |
|
5 ks |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
5 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 zväzok |
|
2 ks |
|
|
|
Cesto na ravioly: | |
650 g |
|
6 ks |
|
štipka |
|
|
Postup
-
1
Hus umyjeme, zeleninu očistíme, cibuľu len rozkrojíme, nečistíme. Všetko vložíme do studenej vody spolu s koreninami, so soľou a stopkou z vňate, listy si necháme na ozdobu.
- 2
Všetko necháme prevariť,stiahneme na malý plameň a varíme aspoň 24 hodín. Na druhý deň vývar scedíme. Časť koreňovej zeleniny nakrájame na pásiky a časť na kocky.
- 3
Plnka: Hus oberieme, nakrájame na kocky, zmiešame s polovicou koreňovej zeleniny, so soľou, s vajíčkom a nasekanou vňaťou.
- 4
Cesto: Z múky, vajíčka a soli vypracujeme husté cesto, necháme odležať asi hodinu, potom ho vyvaľkáme a vykrojíme 12 štvorcov, okraje potrieme žĺtkom a 6 štvorcov naplníme pripravenou zmesou, preložíme zvyšnými štvorcami, okraje poriadne pritlačíme a vykrojíme do nich zuby – trojuholníčky.
- 5
Ravioly vhodíme do vriacej osolenej vody, počkáme, kým nevyplávajú, potom ešte asi 5 minút varíme a scedíme. Do taniera vložíme nasekanú zeleninu, prekrojenú raviolu, zalejeme horúcim vývarom a dozdobíme vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu