Husacia polievka s raviolami

Michal Kružic
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 7. októbra 2014
Husacia polievka s raviolami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
35 minút
príprava
24 hod minút
tepelná úprava

Suroviny

Na vývar:
1 ks
5 ks
3 ks
2 ks
5 ks
1 PL
1 PL
1 PL
1 zväzok
2 ks
Cesto na ravioly:
650 g
6 ks
štipka




Postup

  1. 1

    Hus umyjeme, zeleninu očistíme, cibuľu len rozkrojíme, nečistíme. Všetko vložíme do studenej vody spolu s koreninami, so soľou a stopkou z vňate, listy si necháme na ozdobu.

  2. 2

    Všetko necháme prevariť,stiahneme na malý plameň a varíme aspoň 24 hodín. Na druhý deň vývar scedíme. Časť koreňovej zeleniny nakrájame na pásiky a časť na kocky.

  3. 3

    Plnka: Hus oberieme, nakrájame na kocky, zmiešame s polovicou koreňovej zeleniny, so soľou, s vajíčkom a nasekanou vňaťou.

  4. 4

    Cesto: Z múky, vajíčka a soli vypracujeme husté cesto, necháme odležať asi hodinu, potom ho vyvaľkáme a vykrojíme 12 štvorcov, okraje potrieme žĺtkom a 6 štvorcov naplníme pripravenou zmesou, preložíme zvyšnými štvorcami, okraje poriadne pritlačíme a vykrojíme do nich zuby – trojuholníčky.

  5. 5

    Ravioly vhodíme do vriacej osolenej vody, počkáme, kým nevyplávajú, potom ešte asi 5 minút varíme a scedíme. Do taniera vložíme nasekanú zeleninu, prekrojenú raviolu, zalejeme horúcim vývarom a dozdobíme vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia