
Plnený bôčik s kapustovou štrúdľou
Bravčový bôčik deň pred prípravou orežeme na úhľadné kocky, ktoré naložíme do soľného roztoku (soľ +...

Teplý salát ze skleněných nudlí
Čínský, jednoduchý a výborný salát. Kuřecí maso je možné zaměnit za male krevetky.

Lososové rizoto
Ryžu uvaríme v slanej vode. Poriadne umytý a kefkou vydrhnutý citrón nakrájame na plátky, ktoré...

Plnené šunkové batôžky
Vynikajúce jedlo, ktorého príprava je variabilná, namiesto vyprážania zapekanie, do plnky si môžete...

Timen Kelem [ryža s kalerábom a kuracím mäsom]
Recept arabska kuchyna. Irak. patri medzi oblubene jedlo. Pripravuje sa bezne, na obed....

Pirohy plnené husacou pečeňou
Zo zemiakov, múky a soli pripravíme zemiakové cesto. Vyvaľkáme ho a vykrajovadlom vykrojíme kolieska. Opečenú...

Bravčová panenka DIA
Umyté mäso nakrájame na plátky a poukladáme do pekáča. Zmiešame jablká nakrájané na jemné plátky, ...

Rýchly losos
Na olivovom oleji opiecť mladú cibuľku /alebo šalotku/, pridať cesnak. Po chvíli pridať plátky lososa...

Roštenka v čokoládovo- vínovej omáčke
Roštenku prešpikujeme sušenými slivkami, osolíme, vložíme do marinády z oleja a byliniek, korenia, ...

Guláš, ktorý chutí všetkým
cibulu osmažiť , pridať pretlak, horčicu, bobkový list, klinčeky, troška vody-spraviť z toho omaču za stáleho miešania....

Lososová omáčka
Čerstvú zeleninu najprv krátko povaríme. Údeného lososa nakrájame na prúžky.

Mortadella
Mäso pomelieme, pridáme ostatné suroviny, dobre premiešame a dáme do chladničky odstáť na 12 hodín....

Kuracie plátky s vínom marsala a so sherry
Variant jednoduchého, rýchleho, no hlavne chutného rcp zo „šalátového“ vydania KK mojej krajšej ½_ičky...

Lesso - talianske sedliacke hody
Toto jedlo by si vyslúžilo nemecký prívlastok" EINTOPF"- je to naozaj jedlo z jedného hrnca. Má...

Pstruh na šampiňónoch
Tento recept vznikol úplnou nahodou, ked som sa snažila pripraviť večeru a manžel mi zavolal, ...

Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža
Keď sa pečie kurča, tak sa to plní hocičím – fantázii sa medze nekladú! Ale obložiť...

Kuracie prsia na čakanke, slaninke a šampiňónoch
Tento recept bol pre mňa objavom hneď v dvoch rovinách – ešte nikdy som nevarila s koňakom...

Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...

Kura na sekte Hubert
Ostalo nám 3/4 fľaše sektu. Čo s tým urobiť? Tak som spravil kura na ňom...

Grilovaná treska s malinovou omáčkou
Tresku si nakrájame na menšie kúsky. Na každú porciu rátame s tromi kúskami ryby, takže...

Chrumkavá ryba
Tuniaka uvaríme na mäkko v mierne octovej, slanej vode s bobkovým listom a po odkvapkaní šťavy vyberieme z neho...

Krevety s rukolovým šalátom a prepeličím vajíčkom
Krevety prudko opečieme na cesnakovom oleji. Z olivového oleja, balzamica, medu a soli pripravíme...

Kapustová polievka
Tento recept som kedysi dávno (ešte chodil po zemi Kristus) počul v rozhlase

Pečené zemiaky so slaninkou
Dobre umyté zemiaky uvaríme v šupke. Do vody môžeme pridať trošku soli.

Hubatej mäsové buchty
Je to veľmi úsporný recept z vareného mäsa z polievky. Ľúbili ich moje deti a teraz...