
Prívarok z fazuľkových strukov so shimeji hubami
Prívarky ma sprevádzajú už krátko od narodenia. Jedným z nich je zo skorej luskovej (strúčikovej) fazuľky, ktorú po mojej babičke aj ja nazývam šesť týždňová....

Krokety z batatového pyré
Inšpirovali sme sa cícerovými guľôčkami falafel a podarilo sa. Tieto batatové sú snáď ešte lahodnejšie....

Polievka pre oči
Recept mám už dávno z nejakej súťaže vo varení. Všetci doma milujú túto krémovú polievku.

Chlodnik rajský – Chłodnik pomidorowy
Chłodnik je ideální polévka pro letní dny, může být na sladko, ale nejpopulárnější jsou naslano....

Chrenová omáčka
Z oleja a múky si urobím svetlú zápražku. Zalejem domácim hovädzím vývarom a za stáleho miešania...

Karfiolové ružičky plnené jaternicou
Možno si poviete, uletený recept, ale táto kombinácia nemala chybu.

Paradajková polievka so zeleninou a ovsenými vločkami
Kto chcel, nastrúhal si do polievky na tanieri ešte tvrdý syr.

Zeleninový koláč s brokolicovým korpusom
Brokolicu umyjeme, očistíme a nakrájame na samostatné stredne veľké ružičky. Takto pripravenú brokolicu spolu s...

Zeleninový tajine s cícerom
Vyskúšajte náš recept na zeleninový tajine s cícerom inšpirovaný Marokom a vychutnajte si jedlo plné chuti....

Zemiaky zapečené s hráškom
Pekáč vymastíme tukom, vyložíme osolenými plátkami uvarených zemiakov, ktoré posypeme 2 varenými posekanými vajcami, ...

Kapsičky z batatového cesta
Keď sa u nás objavili bataty, dlho som im vzdorovala, pretože mi farbou pripomínali varenú mrkvu....

Pekelná paprika
Papriku si umyjeme , osusime. Odkrojime vrsok osolime , pridame bylinky podla chuti a...

Jednuchá a ľahká ryža so zeleninou
Máte chuť na chutný recept? Ryža so zeleninou alebo „arroz viudo“ je veľmi jednoduché jedlo bez mäsa, morských plodov a rýb....

Pasírovaná cibuľnačka so šampiňónmi
Cibuľu olúpeme, nakrájame na plátky a urestujeme. Potom ju zaprášime hladkou múkou a chvíľku restujeme....

Špagetová tekvica zapekaná s párkami
Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....

Pizzòccheri della Valtellina
Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....

Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...

Karfiolová polievka s kuskusom a amarantom
Výživná rýchla polievka z karfiolu zahustená kuskusom a amarantom.

Pórová omeleta s pažítkou
Rýchla večera, keď nás hlad morí a nie je čas na dlhé varenie....

Ryža s kurkumou a so zeleninou
Kurkumová ryža je jedno z tých jedál, ktoré si zamilujete kvôli jej farbe, aróme a chuti....

Šalát z oranžovej tekvice so šampiňónmi
Chutný šalát sa dá pripraviť aj z akejkoľvek tekvice. Stačí nakombinovať, niekedy aj zaimprovizovať a...
Pečené tekvicové nugetky
Tekvica sa dá využiť na nekonečné množstvo spôsobov. Namiesto mäsových nugetiek si v rúre upečte tieto...

Kurací šalát s bezlepkovými krutónmi z čierneho chleba
Dali by ste si niečo zdravšie na obed či večeru? Máme pre vás tip....

Čili cibuľky s ananásom
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme olúpané celé cibule a opečieme ich. V miske zmiešame čili,...

Hubník s bielou omáčkou
Ferkóóó, poď k nám, robila som fazuľovú a Ágika ju nechce jesť! Kričala Marikanéni z...

Zapekaná šošovica so zeleninou
Lahodná vegetariánska zmes zapečená pod zemiakovým pyré je inšpirovaná anglickou klasikou shepherd ́s pie.

Avokádový šalát s paradajkovou zálievkou
Avokádový šalát je svieža, zdravá a chutná voľba....

Ředkvičák okurkový
Mladou, křehkou okurku nakrájíme na špalíčky a ozdobně oškrábeme slupku. Ze špalíčků vydlabeme semínka,...

Karfiolové placky
Karfiol očistený od listov varíme celý vo vode 10 - 12 minút, scedíme. Vychladnutý karfiol...
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky