
Špargľový farm sandwich
Jedlo mi chuťou trošku pripomína club sandwich, lenže ním nie je, vymyslela som mu teda...

Cviklové gazpacho
Tento recept som pred rokmi našla v nejakom časopise. A keďže mám cviklu veľmi rada, ...

Slané košíčky s cviklovou plnkou
Vychutnajte si tieto jednoduché a trendové chuťovky.

Mandľové zemiaky
Očistené zemiaky nakrájame na kocky, pridáme na oleji upražené mandle, osolíme a okoreníme. Ďalej...

Zemiaky so strukovou fazuľkou a s kôprom
Pekný dobrý deň, ľudia dobrí. Tento recept mi nedal nik. Len som mala chuť na...

Čalamáda s kalerábom gigantom
Veľmi chutná čalamáda, v ktorej je kapusta nahradená kalerábom gigantom.

Špenát so zemiakmi varený v jednom hrnci
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Dáme do hrnca s vodou a soľou a celou...

Dusený šťaveľ s cesnakovým jogurtom (Efelik)
Zdravé a rýchle jedlo, ktoré zvládne pripraviť naozaj každý! Toto jedlo sa hodí ako príloha, ale kľudne aj samotné, ako letné osviežujúce jedlo s kúskom chleba....

Zapekaná cuketa
Cuketu a syr postrúhame na hrubo, všetko spolu zamiešame, dáme na vymastený a strúhankou vysypaný...

Pitta z kyslej kapusty
pitta je grécke jedlo, môže byť z rýb, brokolice, mletého mäsa a pod. Skúsila...

Šošovicový šalát s quinoou a ryžou
Šalát so šošovicou a s quinoou je perfektnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú výživné, osviežujúce a vyvážené jedlo....

Makrelové špízy
Makrela zrolovaná do plátku cukety bude nie len chutiť výborne, ale aj určite prekvapíte vašich hostí,...

Teplý šalát z pohánky s glazovanou zeleninou
Pohánku uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Potom scedíme a necháme odkvapkať...

Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom
Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán, cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly miešame a...

Zeleninové lečo s ryžou
Od kamarátok som veľakrát počula, že pripravujú lečo s ryžou. Vyskúšala som aj ja, ...

Ryžový šalát so syrom manchego a s ančovičkami
Šalát s intenzívnou chuťou atraktívny na prvý pohľad....

Ryža s baklažánom
Ponorte sa do stredomorských chutí s touto ryžou s baklažánom, jednoduchým receptom plným čerstvých surovín, ktoré dodajú farbu a živiny....

Zeleninový šalát s chrenom
Zeleninových šalátov nie je nikdy dosť. A ak k šalátu pridáme chren, dostaneme sa do...

Kukurica na mede s pečenými zemiakmi a restovanými šampiňónmi
Doma v chladničke mi už dlhšiu dobu stála predvarená kukurica. Dlho som na internete hľadala recept,...

Tzatziki s cviklou
Tradičné uhorkové tzatziki sme doplnili ešte aj o zdravú cviklu a lahodný letný šalát alebo príloha k...

Krémová polievka z pečených kápií
Vďaka ozaj šikovným Mexičanom je tunajší trh nasýtený dostatkom veľkých hrubostenných paprík v rôznych farbách....

Cviklové vafle
Sladké vafle pozná každý. Ale čo tak spojiť príjemné s užitočným a vyskúšať zeleninové vafle? Napríklad...

Cukety plnené dubáčikmi
Dubáky sú veľmi vďačné huby. Nemusia sa len sušiť alebo dávať do kapustnice, ich použitie...

Topinaburový krém
Topinambury patria u nás medzi menej používané druhy zeleniny, aj keď občas ich v obchodoch dostať. Topinambur je chuťovo niečo medzi sladkým zemiakom a gaštanmi....

Pizzòccheri della Valtellina
Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....