Šmakovná nátierka 1. máju

nonna - fotkanonna, 3. mája 2013

Do nátierky som použila kozí syr, ktorý bol vyrobený z mlieka, ktoré dali kozičky pasúce sa už na šťavnatej, zelenej pažiti plnej minerálnych látok, Zobraziť celý popisDo nátierky som použila kozí syr, ktorý bol vyrobený z mlieka, ktoré dali kozičky pasúce sa už na šťavnatej, zelenej pažiti plnej minerálnych látok, vitamínov a pažítku som mala už tiež narastenú v záhradke. Preto som aj zvolila taký názov. Technológia je trošku zvláštna, tým, že časť surovín som upravovala aj tepelne. Výsledná chuť bola jemná, osviežená cibuľovinami.

4
porcie
13 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 g
65 g
65 g
1 ks
1 ks
1 a 2/3 čl




Postup

  1. 1

    Na miernom ohni roztavíme trochu z masla a orestujeme na ňom do bledohneda polovicu na drobno nakrájanej cibule.

  2. 2

    Pridáme tretinu pažítky nasekanej na krátke kúsky /cca 3-4mm/, zaprášime jednou kávovou lyžičkou Gyrosu a premiešame na ohni asi jednu minútu.

  3. 3

    Orestované cibuľoviny preložíme do sklenenej nádoby alebo kelímku od masla a ako prvé pridáme VETO, dobre rozmiešame.

  4. 4

    Potom nasleduje paštéta, ktorú si najskôr posekáme nožom, aby sa ľahšie miešala.

  5. 5

    K tejto mase ďalej pridáme druhú polovicu cibule, zamiešame, potom zbytkovú väčšiu časť pažítky, opäť zamiešame.

  6. 6

    Syr pokrájame na menšie časti, roztlačíme vareškou a vmiešame do masy.

  7. 7

    Dochutíme zostávajúcim Gyrosom a všetko sa snažíme vymiešať na hladkú, rovnorodú masu.

Diskusia k receptu

majofan
Ach,kozí syr zabiť Vetom ,tak to chce naozaj odvahu.Ked už hovoríme o zdravých veciach .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia