Do nátierky som použila kozí syr, ktorý bol vyrobený z mlieka, ktoré dali kozičky pasúce sa už na šťavnatej, zelenej pažiti plnej minerálnych látok, Zobraziť celý popisDo nátierky som použila kozí syr, ktorý bol vyrobený z mlieka, ktoré dali kozičky pasúce sa už na šťavnatej, zelenej pažiti plnej minerálnych látok, vitamínov a pažítku som mala už tiež narastenú v záhradke. Preto som aj zvolila taký názov. Technológia je trošku zvláštna, tým, že časť surovín som upravovala aj tepelne. Výsledná chuť bola jemná, osviežená cibuľovinami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na miernom ohni roztavíme trochu z masla a orestujeme na ňom do bledohneda polovicu na drobno nakrájanej cibule.
- 2
Pridáme tretinu pažítky nasekanej na krátke kúsky /cca 3-4mm/, zaprášime jednou kávovou lyžičkou Gyrosu a premiešame na ohni asi jednu minútu.
- 3
Orestované cibuľoviny preložíme do sklenenej nádoby alebo kelímku od masla a ako prvé pridáme VETO, dobre rozmiešame.
- 4
Potom nasleduje paštéta, ktorú si najskôr posekáme nožom, aby sa ľahšie miešala.
- 5
K tejto mase ďalej pridáme druhú polovicu cibule, zamiešame, potom zbytkovú väčšiu časť pažítky, opäť zamiešame.
- 6
Syr pokrájame na menšie časti, roztlačíme vareškou a vmiešame do masy.
- 7
Dochutíme zostávajúcim Gyrosom a všetko sa snažíme vymiešať na hladkú, rovnorodú masu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu