Šalát Zjarňovanie

nonna - fotkanonna, 15. marca 2012

Milí Varecháči! Jar už snáď definitívne, dúfajme, v tomto roku prebila zimu, a tak ju na jej prestolci vládnutia podporme aj správnym, racionálnym menu.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 menší aj s vňaťou
2 menšie
4 väčšie
2 PL alebo v konzerve
1  natvrdo
1 /125ml/
5 ČL
2 ČL
1 ČL
1 KL
1 ČL
trochu




Postup

  1. 1

    Zemiaky dobre umyjeme, neošúpeme a uvaríme, vajíčko uvaríme natvrdo.

  2. 2

    Pór nakrájame na kolieska a sparíme vo vroacej vode cca 3 minúty.

  3. 3

    Reďkovku nakrájame na kolieska, zemiaky na malé kocky, vajíčko tiež na drobnejšie.

  4. 4

    Pridáme pór zliaty z vody, kukuricu a všetko jemne premiešame.

  5. 5

    K jogurtu pridáme Majolenku, sójovú omáčku, horčicu, čierne korenie a trochu osolíme, dobre zamiešame.

  6. 6

    Pridáme k zelenine a vajíčku.

  7. 7

    Posypeme palinou a necháme odstáť v chladničke aspoň 4 hodiny.

Diskusia k receptu

radulienka
Chutný šalátik, ale ja by som tam ten pórik dala čerstvý, škoda straty vitamínov, inak beriem a ukladám...
mamenka
@radulienka má pravdu, radšej všetko čerstvé. Ešte by som odporúčala, aby ste zemiaky nevarili v šupke od času, keď sa rok s rokom stretne, teda po Novom roku. ...chémia...radšej uvarte v pare.
nonna
Vďaka za odozvy, ale musím Vás vyviesť z omylu, najmä Radulienku . Neviem, odkiaľ vzala, že pór nie je čerstvý....a aj ostatné zeleniny sú čerstvé, až na tú kukuricu - v lete to však ide. A čo sa týka zemiakov, tie som nielen varila v šupe, ale v šupe aj majú ostať a tak sa konzumovať. Je pravda, že som mala upozorniť, že takto sa dajú konzumovať len ekologicky pestované zemiaky. Obom želám veľa radosti pri kulinárčení.
radulienka
Ja som nepochybovala o čerstvosti póriku, ale ja osobne by som ho neblanšírovala, ale dala tam bez toho sparenia vo vode, ale to len ja pre seba, každý si môže podľa seba urobiť, ako chce, nechcela som sa nikoho dotknúť...
nonna
Žiadne dotknutie, to je OK. Aj ja sa omlúvam za to, že som úplne správne nepochopila poznámku. V inom mojom šaláte používam pór bez akejkoľvek úpravy. Mnohým ľuďom je však ešte stále divné a nepriateľné konzumovať ho čerstvý. Sú zvyknutí len na varený. Veľa kulinárskych úspechov!