Milí Varecháči! Jar už snáď definitívne, dúfajme, v tomto roku prebila zimu, a tak ju na jej prestolci vládnutia podporme aj správnym, racionálnym menu.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 menší aj s vňaťou |
|
2 menšie |
|
4 väčšie |
|
2 PL alebo v konzerve |
|
1 natvrdo |
|
1 /125ml/ |
|
5 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 KL |
|
1 ČL |
|
trochu |
|
Postup
-
1
Zemiaky dobre umyjeme, neošúpeme a uvaríme, vajíčko uvaríme natvrdo.
- 2
Pór nakrájame na kolieska a sparíme vo vroacej vode cca 3 minúty.
- 3
Reďkovku nakrájame na kolieska, zemiaky na malé kocky, vajíčko tiež na drobnejšie.
- 4
Pridáme pór zliaty z vody, kukuricu a všetko jemne premiešame.
- 5
K jogurtu pridáme Majolenku, sójovú omáčku, horčicu, čierne korenie a trochu osolíme, dobre zamiešame.
- 6
Pridáme k zelenine a vajíčku.
- 7
Posypeme palinou a necháme odstáť v chladničke aspoň 4 hodiny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu