Mechelebe fotorecept

zasterka - fotkazasterka, 18. augusta 2010
Mechelebe (fotorecept)
Foto: zasterka

Viem, že názov znie trošku zvláštne a nič nikomu nenapovedá, ale vznikol jedného pekného dňa, keď sme našemu prvorodenému synovi (mal vtedy 2,5 roka) Zobraziť celý popisViem, že názov znie trošku zvláštne a nič nikomu nenapovedá, ale vznikol jedného pekného dňa, keď sme našemu prvorodenému synovi (mal vtedy 2,5 roka) urobili túto zdravú papaničku. V okamihu keď ju uvidel, zakričal "mechelebe" a odvtedy pre tento recept niet pre nás iného názvu.

4
porcie
30 minút
príprava
25/15 minút
na 220 °C

Suroviny

3 ks
1 ks
5 ks
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu,

    Mechelebe (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridáme na kocky pokrájanú cuketu (zbavenú šupky a jadierok),

    Mechelebe (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    premiešame, chvíľu spolu popražíme, osolíme, podlejeme troškou vody a dusíme asi 20 minút domäkka. Vodu počas dusenia prilievame.

    Mechelebe (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je cuketa mäkká a voda takmer vydusená, pridáme 5 vajíčok

    Mechelebe (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a miešame až do zhustnutia.

    Mechelebe (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plech potrieme troškou oleja a uložíme naň nakrájaný chlebík (mne vyšlo 10 ks). Zapekáme ho z oboch strán pri teplote 220°C asi 15 minút. Musí byť chrumkavý, ako hrianky.

    Mechelebe (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečený chlieb potrieme kečupom, dáme naň pripravenú cuketovo-vajíčkovú zmes, posypeme najemno postrúhaným syrom, položíme plátok paradajky, ozdobíme petržlenovou vňaťou a mechelebe je hotové.

    Mechelebe (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pre naše detičky robíme ešte ďalšiu verziu: Na oleji speníme cibuľku, pridáme na kocky nakrájanú cuketu, na pásiky pokrájané papriky, osolíme, premiešame, ak treba trošku podlejeme vodou, podusíme do polomäkka, potom pridáme nadrobno nakrájané paradajky, chvíľu ešte spolu dusíme. Keď to máme hotové, rozbijeme vajíčka a miešame až od zhustnutia. Na tanieriku ozdobíme tak, aby deťom čo najviac chutilo..... :-)))

    Mechelebe (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

evusik
krásne a určite aj dobré, deti vedia vymyslieť neuveriteľné veci :-)
alexdidi
Veľmi pekné, hlavne aby detičkám chutilo...tiež takto robím cukety, ale len tie maličké a so šupkou...má to chuť ako huby s vajíčkami, však?...výborné raňajky(večera) v tomto období...
zitar
konečne viem, ako sa toto dobré jedlo volá... milé
evanaaa
Táto dobrota je pre mňa novinka, ale viem si predstaviť jej chuť. A možno by bol dobrý pre zmenu aj baklažán miesto cukety, i keď aj tá je dobrá. Je to fajn a zdravé jedlo.
ketty3811
dnes som to vyskúšala,výborne.Pridala som aj pár húb,keďže je hubárska sezóna.Takže Mechelebe budeme u nás pripravovať častejšie.:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia