
Pizzòccheri della Valtellina
Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....

Cuketové muffiny s kukuričnou múkou
Cuketu nastrúhame najemno, osolíme a necháme odstáť 10 minút, aby pustila vodu.

Raňajkové reďkovky s údenou parenicou
Variant prípravy našej obľúbenej červenej redkvičky, ktorú som zrealizoval a ochutnal. Napodiv boli sme...

Zeleninový šalát s rybičkami
Šaláty sa jedia často, rybičky v konzerve takisto. A čo tak spojiť obe dohromady?

Cviklová polievka so šalátom Misticanza
Zaujímavá a chutná kombinácia cvikly a šalátu Misticanza.

Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....

Rizoto s medvedím cesnakom
Jemné krémové rizoto s medvedím cesnakom je ideálnou voľbou pre jarné dni....

Krémová pórová s hríbami
Túto polievku vymyslela moja mama len tak náhodne podľa toho čo bolo vtedy práve doma. Je...

Šalát so zázvorom na podporu imunity
Všetku zeleninu (kapia, paradajky, reďkovky) umyjeme a nakrájame a pridáme spolu s nakrájanou pažítkou, ...

Brokolicová polievka s mandľami
Keď sa vám zažiada tanier dobrej polievky a máte poruke brokolicu, určite vyskúšajte túto veľmi jednoduchú a rýchlo hotovú verziu....

Hráškovo-syrové placky so šunkou
Výborné ľahké jedlo, ktoré sa dá pripraviť do pol hodinky a príjemne zasýti každého hladoša...

Ryžový šalát s uhorkou a jogurtom
Hľadáte svieži a zdravý recept? Šalát s uhorkou a jogurtom je ideálnou voľbou....

Kôprová omáčka s plnenými cuketami
Máte radi slovenskú a českú klasiku? Tak ste na správnom mieste. Kto by odolal našej tradičnej kôprovke?...

Zeleninový smotanovo-jogurtový šalát
Všetku zeleninu som postupne nakrájala v sekáčiku – nie nadrobno. Pridala som soľ, korenie, ...

Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami
V druhej polovici „babského, či indiánskeho leta“ naše krajšie a lepšie „polovičky“ už odkladajú plavky do „šifonérov“, no ja viem, že dobrým receptom pre „šlanglíniu“ si šplhnem aj tak! ...

Cviklové kvietky
Jednoduché, chutné a efektné jedlo, ktoré možno ochutnajú aj tí, ktorí cviklu veľmi nemusia....

Pečená žltá cuketa s jogurtovým dipom
Jednoduchý recept na pečenú a nakorenenú domácu žltú cuketu odrody tekvica cuketa Paladin F1.

Jemná krémová pórová polievka s krutónmi
Sýta polievka, ktorú sa oplatí uvariť. Poteší aj tých najnáročnejších.

Zeleninová polievka s hlivou kotúčovou
Jednoduchá, málopočetná, no chutná polievka....

Zelenina s kokosovým mliekom
Kokosové mlieko nepoužívam často, skôr výnimočne, ale jedlo s ním pripravené nie je na zahodenie....

Bezlepkové jednohubky s cviklovou penou na Veľkú noc
Ak nemáte chuť stráviť v kuchyni pri príprave pohostenia pre šibačov veľa času, máme pre vás tip....

Jednoduchá brokolicová polievka so syrovými haluškami
Umytú rozobratú brokolicu varím v 2 hrncoch. V jednom v osolenej vode iba hlávky. V...

Rizoto s prosciuttom a so špargľou
Fantasticky jemné rizoto s chrumkavými kúskami špargle....

Ryžový šalát s bordó mrkvou
Občas dostať v obchodoch nie klasickú mrkvu, ale mrkvu bordovej farby. Je chutná a výborne...

Cviklové rizoto s parmezánovou krustou
Rizoto z červenej repy je dokonalou kombináciou chuti, štruktúry a výživových hodnôt....

Ryža so zelerom a mangoldom
Rýchle, chutné, z jednej panvice… s pohárikom chladeného vína spríjemní zimné dni :-)

Mrkvovo-mliečna polievka
Tento recept mám od svojej staršej sestry a je vynikajúci. Už nikdy mliečnu polievku nerobím inak....

Mrkvová polievočka so zázvorom
Cibulu nakrájame na drobno a orestujeme na oleji. Mrkvu nakrájame na kolieska a pridáme k cibuli, pár...

Fazuľkový nákyp
Fazuľka je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Tentokrát ponúkam fazuľkový...

Jarný šalát
Chutný jarný šalát. Mladé púpavové listy a sedmokrásky nie sú len burina, sú jedlé, ...

Oko zo špagetovej tekvice
Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice....

Tekvicová/dyňová polievka s cviklou
Ak máme chuť sa pohrať, potom aj obyčajná dyňová či tekvicová polievka môže vyzerať inak....

Kapusta s vlašskými orechmi a tofu
Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....