porcie
Suroviny
na spodok pekáča |
|
1 väčšia hlávka |
|
|
|
1 ks menšia |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
2 dl (mlieko) |
|
|
|
podľa potreby |
|
na vymastenie plechu (alebo maslo) |
|
|
Postup
-
1
Zemiaky som uvarila v šupke a brokolicu povarila nie do úplne mäkka. Plech som si vymastila olejom a poukladala naň na kružky nakrájané zemiaky.
-
2
Na zemiaky som dala bazalku, na to cibuľu a na to klobásu. Môžte použiť hocijakú údeninu alebo slaninu, hocico :) , resp. vegetariáni môžu úplne vynechať tento krok.
-
3
Na vrch poukladáme predvarenú brokolicu. Kľudne dajte viac, ako som dala ja a ako je na obrázku, ja som mala len zlý odhad, pri množstve brokolice.
-
4
Do misky som dala dva deci smotany, tri žĺtka a soľ. Premiešame. Môze sa dať aj múka na zahustenie, ja som dala jednu lyžicu. Z bielkov si vyšlaháme sneh, do ktorého vlejeme zmes z misky. Do tejto masy môžme pridať ešte soľ, korenie, vegetu, červenú mletú papriku a strúhaný syr. Ja som len ovegetovala a okorenila, pretože syr som dala až na konci. Premiešame a vylejeme na plech.
-
5
Na úplný koniec dáme na vrch nastrúhaný tvrdý syr (keď sme ho nedali do smotanovej zmesi) a necháme piecť 45minút na 180 až 190 stupňoch.
Diskusia k receptu