Prekladaná zeleninka fotorecept

claudiadel - fotkaclaudiadel, 24. augusta 2014

Dnes bol práve taký deň, keď som mala chuť na niečo zdravé, svieže, letné,sýte a bezmäsité. Tak ma napadla zdravšia verzia francúzskych zemiakov, keďže Zobraziť celý popisDnes bol práve taký deň, keď som mala chuť na niečo zdravé, svieže, letné,sýte a bezmäsité. Tak ma napadla zdravšia verzia francúzskych zemiakov, keďže je v záhradke veľa zeleniny a u nás doma zeleninu zbožňujeme. Je to podstate ľahký recept, ktorý chutil všetkým doma. :) Toto je len jedna z kombinácií, ktorú robievam. Výborné sú zemiaky prekladané napr. cviklou, hríbikmi alebo tofu :)

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
na 220 °C

Postup

  1. 1

    Misu na pečenie potrieme olejom a zeleninku si nakrájame na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a postupne vrstvíme zemiaky, baklažán, cherry paradajky a cibuľu. Polejeme troškou oleja.

    Prekladaná zeleninka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na vrch misy dáme poriadnu kopu nastrúhaného syru a zemiaky. Opäť trošku pokropíme olejom. Posolíme, podľa chuti okoreníme.

    Prekladaná zeleninka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto hotovú misu dáme piecť. Po vytiahnutí z trúby som ešte zemiaky potrela trošku olejom, v ktorom som rozpučila dva strúčiky cesnaku, pre chuť :)

    Prekladaná zeleninka (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

afataga
moze to byt dobre, ale na to zaverecne potretie by som pouzila maslo
finczi
Prekladaná zelenina nikdy nesklame. Vyzerá to veľmi fajn, musí to byť chutné, mňam!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha