Hŕstková polievka
Hŕstková polievka

Rýchla hŕstková polievka s bezlepkovou tarhoňou

novalim - fotkanovalim, 26. apríla 2022. Komerčný recept.
Rýchla hŕstková polievka s bezlepkovou tarhoňou
Foto: novalim

Potrebujete navariť rýchlo a zdravo pre celú rodinu? Vyskúšajte našu hŕstkovú polievku s bezlepkovou tarhoňou. Zasýti, dodá potrebné bielkoviny zo strukovín, vitamíny zo Zobraziť celý popisPotrebujete navariť rýchlo a zdravo pre celú rodinu? Vyskúšajte našu hŕstkovú polievku s bezlepkovou tarhoňou. Zasýti, dodá potrebné bielkoviny zo strukovín, vitamíny zo zeleniny a ešte si aj pochutnáte. My sme tentokrát zvolili vegetariánsku verziu bez mäsa a dokonca aj bez lepku. Ako závarku sme použili našu bezlepkovú tarhoňu.
Zdroj: www.novalim.sk

6
porcií
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 hrste (hŕstka)
1 ks
2-3 strúčiky
2 ks
2 ks
1-2 ks
1 bal.




Postup

  1. 1

    Strukoviny zalejeme studenou vodou a necháme aspoň 4 hodiny postáť (ideálne cez noc). Vodu potom zlejeme a strukoviny dáme variť s celou ošúpanou cibuľou a celými strúčikmi cesnaku do čistej vody.

  2. 2

    Varíme, kým všetko trochu zmäkne, trvá to približne 15-20 minút. Potom pridáme očistenú a na kocky alebo kolieska nakrájanú zeleninu. Varíme ďalších približne 15-20 minút, až kým všetko úplne nezmäkne.

  3. 3

    Dochutíme soľou a korením. Pred podávaním môžeme do polievky vmiešať nasekanú petržlenovú vňať. Bezlepkovú tarhoňu uvaríme podľa návodu na obale a zvlášť pridáme do každej porcie polievky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia