Sedliacke zemiaky

Radovan Žigray
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 13. júla 2014
Sedliacke zemiaky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
150 g
1 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu samostatne, vložíme do pahreby na hodinu a pol.

  2. 2

    Slaninu pokrájame na kocky, vytopíme a necháme vychladnúť, pridáme nadrobno posekanú cibuľu a smotanu. Ochutíme soľou a čiernym korením.

  3. 3

    Upečené zemiaky nadrežeme a prelejeme smotanou so slaninkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia