Sedliacke zemiaky
Radovan Žigray
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 13. júla 2014
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 13. júla 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu samostatne, vložíme do pahreby na hodinu a pol.
- 2
Slaninu pokrájame na kocky, vytopíme a necháme vychladnúť, pridáme nadrobno posekanú cibuľu a smotanu. Ochutíme soľou a čiernym korením.
- 3
Upečené zemiaky nadrežeme a prelejeme smotanou so slaninkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu