Foto: dvorka
Táto polievka je bez mäsa, namiesto smotany ktorú dávam zvyčajne som použila rozmixované tofu s vodou. Keby bolo údené bolo by lepšie, ale aj Zobraziť celý popisTáto polievka je bez mäsa, namiesto smotany ktorú dávam zvyčajne som použila rozmixované tofu s vodou. Keby bolo údené bolo by lepšie, ale aj táto polievka má niečo do seba.
tepelná úprava
Postup
-
1
Nechala som si rozohriať nie plnú lyžicu masti, na nej som podusila cibuľu nakrájanú na drobno plus cesnak na plátky. Pridala som dve misky kapusty, zaliala vriacou vodou a pridala bobkový list. Nechala som povariť. Na kocky som si nakrájala tri malé zemiaky a jednu mrkvu a spolu s mäsovým vývarom z mrazničky som pridala do vriacej polievky. Primiešala som soľ a korenie množstvo podľa chuti. Nechala som variť 20 minút.
-
2
Biele tofu som nakrájala na kocky, zaliala vodou a poriadne rozmixovala.
-
3
Rozmixované tofu s vodou som naliala do vriacej polievky, pridala som sušený hubový prášok. Kto nemá, môže dať sušené huby ešte na začiatku varenia aby zmäkli.
-
4
Ja dávam pred koncom varenia ešte za misku kyslej kapusty aby bolo v polievke niečo chrumkavé a čerstvé. Varím ďalších 5 minút.
Diskusia k receptu