Kapustová polievka s tofu fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 11. februára 2016
Kapustová polievka s tofu (fotorecept)
Foto: dvorka

Táto polievka je bez mäsa, namiesto smotany ktorú dávam zvyčajne som použila rozmixované tofu s vodou. Keby bolo údené bolo by lepšie, ale aj Zobraziť celý popisTáto polievka je bez mäsa, namiesto smotany ktorú dávam zvyčajne som použila rozmixované tofu s vodou. Keby bolo údené bolo by lepšie, ale aj táto polievka má niečo do seba.

40 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo údené)




Postup

  1. 1

    Nechala som si rozohriať nie plnú lyžicu masti, na nej som podusila cibuľu nakrájanú na drobno plus cesnak na plátky. Pridala som dve misky kapusty, zaliala vriacou vodou a pridala bobkový list. Nechala som povariť. Na kocky som si nakrájala tri malé zemiaky a jednu mrkvu a spolu s mäsovým vývarom z mrazničky som pridala do vriacej polievky. Primiešala som soľ a korenie množstvo podľa chuti. Nechala som variť 20 minút.

    Kapustová polievka s tofu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Biele tofu som nakrájala na kocky, zaliala vodou a poriadne rozmixovala.

    Kapustová polievka s tofu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozmixované tofu s vodou som naliala do vriacej polievky, pridala som sušený hubový prášok. Kto nemá, môže dať sušené huby ešte na začiatku varenia aby zmäkli.

    Kapustová polievka s tofu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja dávam pred koncom varenia ešte za misku kyslej kapusty aby bolo v polievke niečo chrumkavé a čerstvé. Varím ďalších 5 minút.

    Kapustová polievka s tofu (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia