Okra s bielym makom
Mak asi 2 minúty opekáme na mierno na vopred rozohriatej, suchej panvici. Keď troška zhnedne...
Marocký baklažán
Keď som uvidela tento baklažán, prepáčte za slovko, ale slintala som! Čím skôr som dokúpila...
Ratatouille s lososom
Tento recept som videl v TV a vyzeral veľmi dobre. Tak som ho spravil a a...
Kabak tatlısı
Kedže je čas tekvíc na pečenie, vám ponúkam jeden velmi jenoduchy a skvelý sladučký desertík, ktorý sa...
Oranžová polievka
Jednoduchá, rýchla a krásne farebná polievočka - z knihy Recepty na fajn časy od MUDr...
Baklažánová rolka v zeleninovej trikolóre
Baklažán nakrájame na tenké plátky, ktoré osolíme a necháme odstáť. Poutierame ich servítkou a opečieme...
Kelovo-cícerová polievka
Tak tomuto hovorím pravá jesenná polievka. Vynikajúci kel, cícer a chilli paprička. V tomto...
Svieže cukety
V cuketovej sezóne treba využiť čo nám príroda ponúka. Tu je zase dačo na fresh nôtu,...
Hráškové rizoto so špargľou
V hrnci rozpustíme PL masla a prepláchnutú ryžu opečieme. Osolíme, posypeme mletým čiernym korením, zalejeme...
Koláč s cuketou a so žltou fazuľkou
Toto je ďalší spôsob, ako spracovať úrodu zo záhrady na chutný koláč z krehkého lístkového...
Pečené paradajky plnené vajíčkom a syrom
Z paradajok zrežeme vrch a vyberieme pomocou lyžice dužinu. Do vydlabaných paradajok pridáme olivový olej, ...
Špargľa obalená v prosciutte s pečenými zemiakmi a bernais omáčkou
Špargľu škrabkou na zemiaky ošúpeme a uvaríme v jemne osladenej vode. Medzitým si postavíme variť zemiaky....
Vianočný zemiakový šalát s majonézou
Na slávnostný stôl patrí výborný zemiakový šalát s majonézou. Vynikajúci, jednoduchý a veľmi chutný si...
Zeleninovo-bryndzový koláč
V časopise ma zaujal tento koláč, ktorý za hodinu je na stole a je vhodný na desiatu,...
Polievka s estragónom
Túto polievku som prvýkrát jedla v Maďarsku a veľmi mi chutila. Estragón je veľmi intenzívnej chuti...
Pivové palacinky s dusenou zeleninou na kurkume s muškátovým orieškom
Chuťove výborné pivové palacinky, ktoré som plnila dusenou zeleninou s kurkumou, muškátovým orieškom a zázvorom....
Lečo s cícerom a s tofu
Nemala som práve čerstvé paradajky, tak som ich nahradila paradajkami v konzerve....
Zemiakový srnčí chrbát
Tento srnčí chrbát sa podáva ku mäsku na šťave, alebo samostatne , so zeleninou...
Pikantná čínska polievka
Mäso pokrájame na malé kúsky, vložíme do vriaceho bujónu, pridáme pokrájanú zelenú fazuľku spolu s...
Kapustový šalát s pórom
Kapustu pokrájame na jemné rezance, pridáme pokrájanú cibuľu a najemno pokrájaný pór.
Palacinka plnená hubovým ragú a bryndzou
Z mlieka, vajec, hladkej múky a štipky soli pripravíme cesto na palacinky.
Zemiaky hore pupkom
Tieto zemiaky som robila ako prílohu k patizonu a na tomto obrázku ide o prílohu, teda zemiaky....
Krémová hokkaido (vegan)
Sladučká a liečivá tekvica hokaido podľa knihy Ájurvéda - Léčivá kuchyně (Harish Johari). Možno použiť aj...
Penne na zelenine
Penne uvaríme vo vriacej osolenej vode, na panvicu dáme olivový olej, do ktorého vložíme na...
Hruškové čatní s tekvicou
Naše praprababičky vedeli chutne a kvalitne spracovať plody leta tak, aby im vydržali po celý rok....
Kapustový šalát
... kapustový šalát, veľmi jemný, chutný, osviežujúci... jednoducho treba pripraviť...
Tekvica po mojom
Vlastne nie je to tekvica, ale cukina. Mladučká svieža, priniesol mi ju švagor zo...
Cuketovo-houbový guláš s opékaným párkem
Dostal jsem 12 kg zvláštní cuketu. Už jsem nevěděl co s ní dál. Tak že...
Paradajky plnené špenátom na kuskuse
Toto je hlavne ľahké, zeleninové jedlo so šťavnato pripraveným kuskusom. Možno ho však nahradiť obľúbenou...