Ryža je veľkou témou, a ja sama som ju dlho nevedela robiť. Donútila som sa až raz, keď som sa rozhodla robiť doma sushi Zobraziť celý popisRyža je veľkou témou, a ja sama som ju dlho nevedela robiť. Donútila som sa až raz, keď som sa rozhodla robiť doma sushi podľa jednej sushi knižky. A dopadlo výborne aj jedno aj druhé :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Základ je - ryžu 4-5 krát premyť vo vode, a po dôkladnom premytí ju v potrebnej vode nechať odstáť 30 min. (na 2 hrnčeky ryže dáme 3 hrnčeky vody). Medzitým si nakrájame cibuľu.
- 2
Keď je ryža tých 25 min už odstáta, dáme do hrcna troška oleja, dáme speniť cibuľu, posolíme, a keď je cibuľka opražená, vylejeme do hrnca ryžu s vodou. Ak chceme - rovno v tomto kroku pridáme sterilizovanú zeleninu. Necháme zovrieť na silnom plameni a 1-2 min pod pokrievkou podusíme.
- 3
Následne znížime intenzitu ohrevu(plameň) na slabý, a 10 min dusíme pod pokrievkou. Presne po 10 min odstavíme, premiešame, a ďalších 10 min necháme dojsť prikryté pokrievkou. Nakoniec dochutíme podľa chuti. Pre mňa osvedčená metóda - 30-10-10, takto som si to aj zapamätala :) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Drahyjon - nie, nevznikne z toho kasovita ryza, ten recept bol sice zo sushi knihy, ale aplikovany na nasu gulatozrnnu ryzu.
Mne sa recept osvedcil a odvtedy robim ryzu len takto - treba vyskusat, mozno zapasuje aj Tebe, a mozno nie.