Pšenica so zeleninkou, jemne posypaná bryndzou fotorecept
Foto: lia66
Keď už som nevedela, čo navariť, tak ma napadlo toto-musím povedať, že sa vydarilo! Nasladlé, pritom pikantné zároveň-úžasná kombinácia :) Nepíšem koľko čoho-záleží od chuti, hladu Zobraziť celý popisKeď už som nevedela, čo navariť, tak ma napadlo toto-musím povedať, že sa vydarilo! Nasladlé, pritom pikantné zároveň-úžasná kombinácia :) Nepíšem koľko čoho-záleží od chuti, hladu a fantázie :)
Suroviny
podľa potreby |
|
1 PL |
|
podľa potreby alebo pór |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
1 dcl alebo zeleninový |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Pšenicu cez noc namočíme...na druhý deň vodu zlejeme a pšenicu zalejeme vriacou vodou...
-
2
Prikryjeme pokrievkou, zabalíme do utierky a "zabagrujeme" do perín, aby sa teplo udržalo...
-
3
Na olivovom oleji speníme cibuľku(pór) a cesnak...
-
4
Pridáme nakrájanú mrkvu...
-
5
...nakrájané papričky...
-
6
...nakrájanú cukinu...
-
7
...nakrájaný baklažán
-
8
...nakrájané paradajky...
-
9
...okoreníme korením-kto má rád, tak si posolí...ja nesolím :)
-
10
...zalejeme vývarom-ak nemáme, dáme vodu...a prikryté dusíme do makka :) Ak je zeleninka nakrájaná na tenko a pridáva sa postupne, tak to dlho netrvá :) Viac vývaru nedávame-keďže cukinu a baklažán nedávame "vypotiť" v soli, tak pekne pustia šťavu :)
-
11
Bylinky si umyjeme a nasekáme...
-
12
...pšenicu po cca 40 minútach spánku v perinách scedíme, pridáme udusenú zeleninku a nasekané bylinky... Pšenicu môžme aj uvariť-každý podľa svojho :)
-
13
Kto samozrejme nechce, posyp s bryndzou vynechá...ale musím povedať, že je v tom úžasňáková! Namiesto pšenice môžme použiť špaldu, alebo quinou...dobrú chuť želám :)
Diskusia k receptu