
Hniezda z bravčových kotliet a syra
Tady ten receptík jsem kdysi našla v týdeníku Horník a dodnes je to oblíbené jídlo celé rodiny....

Krémová mrkvovo-feniklová polievka
Sýta a veľmi chutná polievka s nádychom exotiky....

Hubové rizoto s dusenými kuracími stehnami
Je to taká stredná cesta medzi talianskym a slovenským rizotom. Namiesto vo vývare sa ryža varí...

Hovädzia romanca
Recept na túto pochúťku mám zdedenú po babičke. Pripravujem ho vždy vtedy, keď k nám...

Naplnené zapečené rybie filé
Tentokrat som pouzila file zo pstruha. No na tento recept sa moze pouzit hociaky...

Losos s teriyaky a rezancami z cukety
V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty...

Bramborový nákyp
Uvařené brambory ve slupce oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme koření a ostatní suroviny...

Kelovo-mäsová sekaná na zelenine
Chutna verzia "fasirky", alias ako lahko zasytit vela stravnikov.

Prasiatka
Tento nápad priniesol manžel zo služobnej cesty, kde na recepcii v teplom bufete podávali párky v...

Šalát halali
Uvarené zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Jablko, uhorky a mrkvu nakrájame na drobné kocky...

Záhradkársky guláš
Gulášik s bielou, alebo červenou fazuľkou určený na pokrm počas pracovných aktivít na záhradkách, počas...

Ovocný chlebík
Mala som chuť na sladké, tak som zaimprovizovala a vyšla z toho celkom chutná večera:)

Zapekané zemiaky s bryndzou
Umyté zemiaky uvaríme, olúpeme, pokrájame na kolieska a mierne opečieme.

Bravčové rebierko s ružičkovým kelom
Dnešný obed som pripravila z domáceho rebierka na ružičkovom keli... veľmi chutný obed.

Líčka na víne s marinovanou cviklou
Hovädzie líčka urestujeme z každej strany, všetku zeleninu a bylinky vyskladáme na dno plechu, pridáme...

Baby zemiakové vežičky
Dostali sme chuť na francúzske zemiaky a keďže máme dve deti, z ktorých jedno im na...

Toasty s pečeňovým ragú
Srdcia a pečeň očistíme a nakrájame na malé kúsky. Šalotku opečieme na masle a pridáme vnútornosti a...

Tuniakový burger
V tuniakových hamburgeroch nájdete stredomorský pôžitok s príchuťou dovolenky.

Baklažán zapečený s brokolickou a kuracími srdiečkami
Viem, ze receptov na zapeceny baklazan tu je vela, ale chcem sa podelitc aj o...

Chutná mandľová paštéta
Bôčik a pečeň 2–krát zomelieme, pridáme vajcia, cukor, škoricu, mandle a podľa chuti...

Karfiolizza
Pripravíme si stredne veľký karfiol, mleté mandle, soľ a drvené ľanové semienka.

Bravčové kotlety na žihľavovom prívarku
Žihľavu je najlepšie zberať na začiatku jari, keď je ešte čerstvá. Pred prípravou je dobré...

Pečená bravčová panenka obalená v pivnom slade so smotanovo-horčicovou omáčkou
Keďže vegánom už istú dobu nie som, a varíme si doma mimo jedla aj domáce pivko,...

Pstruh na masle s rozmarínom
Recept som nasiel na nete. Maslo a ryba, vzdy dobrá kombinácia ! :)

Tokáň čermeľského pytliaka
Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového, hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....