Tofu v špenátových listoch so šošovicou, hubami a cesnakovou omáčkou fotorecept
Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Tofu dáme medzi papierové obrúsky a na pol hodinu zaťažíme.
-
2
Šošovicu dáme variť s 1 strúčikom cesnaku, cibuľou a 2 bobkovými listami.
-
3
Zvyšné celé strúčiky cesnaku opražíme dohneda.
-
4
Preložíme do malého hrnca a prilejeme vývar. Prikryjeme a varíme kým cesnak úplne nezmäkne.
-
5
Potom pridáme smotanu, štipku soli (ak bol vývar nesolený) a omáčku rozmixujeme.
-
6
V oleji na ktorom sa pražil cesnak osmažíme huby. Mala som maličké, preto som ich nekrájala.
-
7
Huby preložíme do misy, osolíme, premiešame a prikryjeme aby pustili šťavu.
-
8
V tom istom oleji opražíme tofu zo všetkých strán. Kým sa tofu praží, zalejeme špenátové listy vriacou vodou. Po 20 sekundách špenát preložíme do ľadovej vody. Potom ho rozložíme na obrúsok a necháme vysušiť.
-
9
Tofu hneď po upečení (neskor to už ide horšie) zabalíme do jemne osolených špenátových listov.
-
10
Zabalíme všetky kusy a udržujeme ich v teple.
-
11
Uvarenú šošovicu precedíme a zmiešame ju so 4 PL olivového oleja, horčicou, balzamikovým octom a šťavou z húb. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Diskusia k receptu