Mäsové šišky, servírované ako čevabčiči fotorecept
Foto: sracz
Poznáte pojem „debordelizácia priestorov a zvyškov“? Vtedy sa často uchýlime k rýchlemu spracovaniu surovín à la „ČDD_Čo Dom Dal“! Aj keď v kuchyni spravidla Zobraziť celý popisPoznáte pojem „debordelizácia priestorov a zvyškov“? Vtedy sa často uchýlime k rýchlemu spracovaniu surovín à la „ČDD_Čo Dom Dal“! Aj keď v kuchyni spravidla vládnem či panujem ja, tentoraz som sa musel skloniť pred vyššou mocou. Môj veliaci generál, alias moje krajšie a lepšie JA, pri náhodilej kotrole prišiel na to, že v chladničke je pol vrecúška mletej údenej šunky, troška strúhaného syra, niečo toho, niečo hentoho. Prikúpil som mleté hovädzie, zaimrovizoval a „vzniklo“ takéto niečo chutné!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
210 g |
|
500 g |
|
2 ks |
|
75 - 100 ml |
|
120 g |
|
2 - 3 ks |
|
2 - 3 PL |
|
2 - 3 PL |
|
podľa chuti g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
2 - 3 PL |
|
2 - 3 strúčiky |
|
2 - 3 PL |
|
2 - 3 PL |
|
2 - 3 PL |
|
2 - 3 PL |
|
Príloha: | |
600 - 800 g |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
3 - 4 PL |
|
6 - 8 ks |
|
4 - 5 PL |
|
Postup
-
1
na obrázku to vyzerá neprehľadne, ale práca bola jednoduchá a rýchla
-
2
staršie rohlíky som pokrájal na malé kocky, zalial troškou vlažného mlieka, premiešal a nechal „nasosať“, než som pokrájal cibuľu (ako na „tatarák“), zelenú papriku, dva malé zelerové stonky, zelerovú a petržlenovú (dobrú hrsť obratých lístkov som nechal do varených zemiakov a zvyšok aj s halúzkami) vňať; všetko som potom naložil do „montážneho vajndlingu“, posypal „Panko“ strúhankou, pridal pretlačený cesnak, dôkladne premiešal a vytom zo zmesi vytvaroval 15 asi 100 g „šišiek“
-
3
než si odpočinuli, v nižšom hrnci som nechal rozpáliť (na ½ ciferníka) po 3 PL bravčovej masti a rastlinného oleja a na tejto horúcej „emulzii“
-
4
som ich opiekol po 4÷5´ „zhora aj zdola“ a potom ešte po 2÷3´ „na kant“ po bokoch
-
5
než získali tú peknú červeno_hnedú farbu, olúpal, pokrájal a uvaril som zemiaky, zlial z nich vodu, pridal 2 PL masla, odložené lístočky petržlenovej vňate, osolil a pretriasaním zmiešal; upečené mäsové „šišky“ som poukladal na tácňu s papierovými obrúskami
-
6
a odkvapkané servíroval s varenými zemiakami, pokrájanou mladou cibuľkou aj s „pierkami“ a plnotučnou liptovskou horčicou! Veľmi nám chutilo a na moje počudovanie, na druhý deň, minútku ohriate, boli vláčnejšie a ešte chutnejšie! Týmto rcp sa hrdo hlásim k chúťkam mojej milovanej dcérenky bábiky Angeliky, ktorá ich doslova miluje, z mne neznámeho dôvodu, už od čias základnej školy!
-
7
vonku ešte mrzne, ale našim orchideám, opäť rozkvitnutým po odpočinku, to vôbec nevadí
Pekne pozdravujem.
Nie každí kto sa motká v kuchyni toto dokáže.Jedlo si naozaj urobil určite chutné.
Páči sa mi,že vnímaš aj krásu kvetov,orchidee,ktoré ti momentálne kvitnú.Aj ja ich pestujem už roky a tiež mi robia radosť.