
Špenát s ricottou v zemiakovej kruste
Inšpirácia zo stránky growntocook. com, konečné úpravy vlastné, prispôsobené našim chuťovým pohárikom :)

Merguez
Merquez sú klobásky z kuchyne Severnej-Afriky. Hlavne v Maroku, Tunisku a Alžírsku sú obľúbeným národným...

Spaghetti con pomodorini
Jednoduché, rýchle a veľmi chutné jedlo , často pripravované v talianskych domácnostiach , nízka cena, rýchla...

Seitanové rolky s dubákmi a orechami
Náplň do rolky: Dubáky namočíme aspoň na 30 minút v teplej vode.

Zapečené špirálovité makaróny so syrovou omáčkou
Pritrafilo sa mi vrecúško zvláštnych makarónov v tvare špirál, predávaných pod označením Cavatappi № 87....

Nakladadé tofu
podelím sa s Vami o recept na tofu ako ho máme radi, želám dobrú chuť Varecháči

Sobotňajší brunch bagel
Brunch sú neskoré raňajky ktoré s priateľmi veľmi obľubujeme. Sobota je deň lenošenia a času s...

Zapekaná zelenina s hermelínom
Tento recept som si obľúbila hlavne pre jeho jednoduchosť. Existuje veľa receptov na prípravu dobrej zeleniny......

Sladká bomba - ovocný šalát
V poslednej dobe mám stále chúťky na mango. Je to taká moja sladká ovocná závislosť. Mám...

Krémová polievka z brokolice a rajčín
Trocha nevýraznú brokolicu som ozvláštnila kyslastými rajčinami a vo finále aj kúskom Gorgonzoly

Kuracia pečeň s jablkami a kurkumou
Kombináciu čerstvo mletého čierneho korenia a kurkumy som si Vám dovolil odporúčať už zopár razy. Teraz...

Bryndzové pirohy z tvarohového cesta
Milujem bryndzu a preto som sa rozhodla vyskúšať tento recept, ktorý už mám asi 3 roky odložený...

Vietnamský sumček po jánošícky
Pangasius hypophtalmus je sumcovitá ryba z ázijskych riek, chová sa a k nám dováža hlavne z...

Vyprážané sójové medailóniky plnené Nivou
Veľa ľudí po skúsenostiach s konzumom sójových jedál v podnikoch verejného...

Kuřecí uzená noha s mangoldem
Uzená masa považuji za výborná. Takový mangold je skvělá, lehká příloha. Brambory nevylučuju, ...

Slaný trhanec bez lepku
Ak máte doma bezlepkovú krupicu Novalim, máme pre vás tip na jednoduchú, rýchlu a veľmi...

Špenátová štrúdľa
Túto dobrotu som prvýkrát jedla na teambuildingu. Zvláštna ale pre mňa veľmi dobrá chuť. Nikdy predtým...

Varená treska s kôprovým jogurtom
Našiel som recept na lososa od nórského šéfkuchára Josteina Medhausa, tak som si ho upravil a...

Uletené krídelká
Kuracie krídelká osolíme, okoreníme, obalíme v múke, vo vajíčku zmiešanom s mliekom. Nakoniec...

Opekaná ryža z teplovzdušnej fritézy
Rýchly obed alebo večera! Jednoduchá domáca opekaná ryža s kuracím mäsom inšpirovaná ázijskou kuchyňou, s jednoduchou marinádou...

Zemiaková roláda
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájané hlivy a spolu podusíme. Zmes pridáme k...

Krúpoto s pestom z medvedieho cesnaku
Zbožňujem krúpky a všetky možné pestá. Najradšej mám pesto z medvedieho cesnaku.

Upgrade-nutá knedľa vo vajíčku
Od malička mám veľmi rada knedľu vo vajíčku. Jedávala som ju od maminky len tak, s kečupom. Minule som však mala náladu túto starú, dobrú klasiku troška pozmeniť....

Listové variácie so sviečkovicou
Šaláty zmiešame osolíme, okoreníme, zalejeme olivovým olejom a pokvapkáme šťavou z citróna. Hovädziu sviečkovú nakrájame...

Lievance s figovým krémom
Lievance: Z vyššie uvedených surovín urobíme cesto na lievance. Lievance robíme na kvapke oleja na lievancovej panvici.