Sviečkovica a bryndzou plnené šampiňóny
Jozef Klubník
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 11. mája 2017
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 11. mája 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Sviečkovicu nakrájame na medailóniky a potrieme olejom. Necháme hodinu odležať. Medailóniky opečieme na panvici; čas pečenia závisí od želaného stupňa prepečenia. Hotové dochutíme soľou a korením.
- 2
Ošúpané šampiňóny naplníme bryndzou, ktorú sme zmiešali s posekanou petržlenovou vňaťou. Opečieme ich na panvici (2 minúty), preložíme na pekáč a dopečieme v rúre hlavičkou nadol (pri 180 °C 10 minút).
- 3
Kapiu očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a tepelne upravíme na panvici. Preložíme na taniere, pridáme sviečkovicu a zapečené šampiňóny.
Tiež sviečkovica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu