Sviečkovica a bryndzou plnené šampiňóny

Jozef Klubník
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 11. mája 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Sviečkovica a bryndzou plnené šampiňóny Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 min
príprava
10 min
na 180 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Sviečkovicu nakrájame na medailóniky a potrieme olejom. Necháme hodinu odležať. Medailóniky opečieme na panvici; čas pečenia závisí od želaného stupňa prepečenia. Hotové dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Ošúpané šampiňóny naplníme bryndzou, ktorú sme zmiešali s posekanou petržlenovou vňaťou. Opečieme ich na panvici (2 minúty), preložíme na pekáč a dopečieme v rúre hlavičkou nadol (pri 180 °C 10 minút).

  3. 3

    Kapiu očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a tepelne upravíme na panvici. Preložíme na taniere, pridáme sviečkovicu a zapečené šampiňóny.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist