Hovädzia roštenka v sudovej kapuste s klobásou a hríbami fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný obed tak trochu po gazdovsky...domáca hovädzia roštenka v domácej sudovej kapuste, samozrejme farmárska klobáska , no a hríby ešte mám ušetrené z môjho Zobraziť celý popisDnešný obed tak trochu po gazdovsky...domáca hovädzia roštenka v domácej sudovej kapuste, samozrejme farmárska klobáska , no a hríby ešte mám ušetrené z môjho rodného kraja..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Roštenku som umyla , osušila..
-
2
pokrájala som ju na plátky a trošku naklepala..
-
3
na panvicu som dala roztopiť masť..a vložila som plátky mäsa...z oboch strán som ich opiekla..
-
4
výpek som vyliala do rajnice, pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak...hneď som pridala aj cukor, aby sa zkaramelizoval...a potom som pridala pokrájanú klobásu..
-
5
pridala som kapustu a umyté sušené dubáky..
-
6
uložila som opečené mäso..
-
7
podliala vodou tak, aby bolo všetko ponorené...počas dusenia pod pokrievkou a na slabom plameni som podlievala vždy malým množstvom vody podľa potreby..
-
8
všetko sa dusilo 70 min. pokiaľ sa pripravovalo mäso, uvarila som aj zemiaky...hotové..
-
9
uložila som na taniere...možno by sa k tomu mohol podávať aj domáci knedlík, ale mne tie zemiaky k tomu viac chutili...prajem vám dobrú chuť..
Diskusia k receptu