Tekvicové placky so smotanovým dipom
mesačník Varecha, dnes 14:30
Foto: Kulinární studio MAFRA
Verte, že ak placky budete ochutnávať pri vyprážaní, na obed vám nezostane ani jedna.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na placky: | |
200 g očistená |
|
150 g dusená |
|
1 ks |
|
80 g (alebo kukuričná či iná bezlepková múka) |
|
1 ks |
|
90 ml |
|
50 g nastrúhaný |
|
|
|
|
|
(na vyprážanie) |
|
Na dip: | |
4 PL |
|
štipka |
|
|
Postup
-
1
Dužinu tekvice nastrúhame. Šunku nakrájame na tenké pásiky. Jarnú cibuľku očistíme a nasekáme nadrobno.
- 2
Do misy preosejeme múku. Vajíčko rozmiešame v cmare a vlejeme do múky. Dobre premiešame, potom pridáme nastrúhanú tekvicu, nakrájanú šunku, jarnú cibuľku a nastrúhaný syr. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame, aby vznikla hustá zmes.
- 3
Na nepriľnavej panvici zohrejeme trochu oleja. Lyžicou tvarujeme z cesta placky, ktoré pomaly opražíme z oboch strán dozlatista. Hotové placky necháme odkvapkať na papierovej utierke.
- 4
Na dip kyslú smotanu ochutíme korením sumac, osolíme a premiešame.
- 5
Placky chutia veľmi dobre teplé, ale aj na druhý deň ohriate v rúre či v mikrovlnke, takže si ich môžete zobrať trebárs do práce na obed. Vychladnuté placky uložte do zatváracej škatuľky a dip dajte napríklad do zaváraninového pohára alebo malej nádobky.
Tiež tekvicové placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu