Tekvicové placky
Tekvicové placky

Tekvicové placky so smotanovým dipom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 14:30
Tekvicové placky so smotanovým dipom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Verte, že ak placky budete ochutnávať pri vyprážaní, na obed vám nezostane ani jedna.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na placky:
200 g očistená
150 g dusená
1 ks
80 g (alebo kukuričná či iná bezlepková múka)
1 ks
90 ml
50 g nastrúhaný
 (na vyprážanie)
Na dip:
4 PL
 štipka




Postup

  1. 1

    Dužinu tekvice nastrúhame. Šunku nakrájame na tenké pásiky. Jarnú cibuľku očistíme a nasekáme nadrobno.

  2. 2

    Do misy preosejeme múku. Vajíčko rozmiešame v cmare a vlejeme do múky. Dobre premiešame, potom pridáme nastrúhanú tekvicu, nakrájanú šunku, jarnú cibuľku a nastrúhaný syr. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame, aby vznikla hustá zmes.

  3. 3

    Na nepriľnavej panvici zohrejeme trochu oleja. Lyžicou tvarujeme z cesta placky, ktoré pomaly opražíme z oboch strán dozlatista. Hotové placky necháme odkvapkať na papierovej utierke.

  4. 4

    Na dip kyslú smotanu ochutíme korením sumac, osolíme a premiešame.

  5. 5

    Placky chutia veľmi dobre teplé, ale aj na druhý deň ohriate v rúre či v mikrovlnke, takže si ich môžete zobrať trebárs do práce na obed. Vychladnuté placky uložte do zatváracej škatuľky a dip dajte napríklad do zaváraninového pohára alebo malej nádobky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia