Rizoto z kuchty fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 20. apríla 2015
Rizoto z kuchty (fotorecept)
Foto: dvorka

Tlakový hrniec používam pri varení najčastejšie. Na varenie zemiakov, ryže, mäsa, gulášov, zeleniny a niekedy aj slivkového lekváru. Tento krát som vyskúšala ryžu s kuracími pečienkami a šampiňónmi. Jedlo je rýchlo hotové.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
10 ks
300 g
1 hrnček 2,5 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masti som si orestovala nakrájanú zeleninu.

    Rizoto z kuchty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som kuracie pečienky nakrájané na slížiky a nechala chvíľu restovať, kým som si v sitku premyla ryžu.

    Rizoto z kuchty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ryžu so zeleninou a pečienkami som premiešala, zaliala vriacou vodou, pridala korenia podľa chuti. Zavrela som tlakový hrniec a nechala variť na najmenšom prísune tepla 15 minút.

    Rizoto z kuchty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po dovarení som okraj pokrievky ochladila studenou vodou, hrniec otvorila a jedlo dosolila. Priliala som trošku vývaru z polievky aby rizoto pri servírovaní držalo tvar a premiešala.

    Rizoto z kuchty (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

ubka
Dvorka,pekne naservirované rizoto,tiež rada používam pri varení kuchtu a páči sa mi aj tvoj rrecept
alexdidi
Ryžu parboiled varím voľne 15 minút (guľatú 8) a chvíľu prikrytú nechám dôjsť. Nie je rozvarená po 15 minútach v tlakáči? Tlakový hrniec tiež často používam, ale 15-20 minút varenia (dusenia) mi stačí na rezančeky z hovädzieho mäsa.