
Králík cibulák na zelenině s pečákama a další
Protože jsme dva a nechceme jíst týden to samé , tak se snažím udělat vždycky trochu...

Cesnakovo-cibuľové lepníky z kysnutého cesta
Najskôr urobíme kvások z 1/3 teplého mlieka, droždia, cukru a lyžice múky. Asi 10 minút necháme...

Čierna fazuľa s nakladanou cibuľkou
Fazuľu namočíme na noc. Potom ju dáme variť do čistej vody s lyžicou olivového oleja a...

Baraní paprikáš
Mäso očistíme a oparíme slanou octovou vodou. Potom ho dobre poumývame v studenej vode. Nakrájame...

Omeleta s oštiepkom a dusenou zeleninou
Raňajková omeleta so slovenským oštiepkom. Máme ich vo veľkej obľube a máme vo veľkej úcte dni,...

Hubové rezne
Čerstvé huby očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a...

Goddess salad (Božský šalát)
Božský šalát, ktorý je fakt božský, aj keď je len zelený. Množstvo ingrediencií, ...

Zemiaky s paštrnákom
Uz dlhsiu dobu odoberame kazdy tyzden debnicku s bio-zeleninou. Casto je v nej aj tzv...

Šťavnaté kuracie prsia na ananáse s karamelovou omáčkou
Kuracie prsia osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a mäso sprudka opečieme zo všetkých strán....

Bramborový nákyp
Uvařené brambory ve slupce oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme koření a ostatní suroviny...

Nudle s májovkami
Soused je k nezaplacení a tak mohu zkoušet co všechno se dá s májovkami udělat. Vzhledem...

Rastlinná praženica v tortille
Pripravte si rastlinnú praženicu s čerstvou cibuľkou a zapečte ju do chrumkava v tortille.

Cestoviny s brokolicovo-šampiňónovou omáčkou
Cestoviny a k tomu omáčka či zelenina je vcelku bežná kombinácia surovín. Pridáme huby a máme...

Malé nališčaniky
Väčšina zemiakových placiek bola klasická. Do tretiny cesta som nastrúhala trochu tvrdého syra....

Plnené diviačie srdce na červenom víne
Už som tu písala, že som dostala divinu. takže dnes moja premiéra plnené diviačie srdce....

Hovädzie kocky s fernetom a kakaom
Hovädzie na čokoláde už tu na Vareche mám. Dnes som vyskúšala hovädzie kocky s koňakom a...

Kelovo-mäsová sekaná na zelenine
Chutna verzia "fasirky", alias ako lahko zasytit vela stravnikov.

Králik v chrenovej omáčke
Pôvodne to bolo kurča. V kuchárskej knihe s receptami amatérov. Prílohu - tekvicové halušky...

Kuracie rezne s chrenom a kôprom
Na PL masla a PL oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej osolené a okorenené...

Ružičkový kel pečený s batatom
Ružičkový kel je jeden z najbohatších rastlinných zdrojov vitamínu C. Okrem toho pomáha pri detoxikácii organizmu....

Zeleninová panvička s ryžovými rezancami
Omáčka na podliatie restovanej zeleniny: cukor (karamel) podlejeme asi 100 ml vody a sójovou omáčkou, necháme...

Rybací boršč – neboršč
Rozmýšľal som či vôbec zverejniť tento recept (skôr pokus), ale možno to niekoho bude inšpirovať....

Kurací satay v žltom melóne
Melón rozkrojíme na polovice, odstránime jadierka a čiastočne vydlabeme dužinu, ktorú neskôr použijeme. Z...

Tuniakový burger
V tuniakových hamburgeroch nájdete stredomorský pôžitok s príchuťou dovolenky.

Chuťovky na ihle
Chutia podobne ako španielske vtáčiky len su menšie a keďže su napychnuté na špici nerozlezú sa:)........

Rybací nákyp so zemiakmi
Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky a v mierne osolenej vode uvaríme. Filé očistíme od...