
Kurací flamender podľa Flérky Naďky
Strávil som 10 dní v Pavlůvkách – Velkých Pavlovicích na južnej Morave v tej najpríjemnejšej spoločnosti...

Karpatská roštenka
Túto nesporne vynikajúcu slovenskú špecialitu som ochutnala v bratislavskej Slovenskej reštaurácii pod Luxorom, odkiaľ mám aj recept....

Tagliatelle s pečiarkami, paradajkami a smotanou
Chcela som urobiť cestoviny inak, ako robievam zvyčajne

Talianska pizza
Ďalší recept od skúsenej americkej kuchárky-Laura Vitale. Laura žije aj so svojím manželom v USA, ale...

Buchty - bezlepkové
Recept som získala od kamarátky Janky, povedala mi, že tieto bezlepkové parené buchty veľmi chutili...

Toastové škoricovo-jablkové závitky
Aj Vám prišlo na chuť niečo sladké k nedeľnej kávičke a nechce sa Vám piecť. Tak ak...

Bravčová panenka na červenom víne
Bravčová panenka, trochu viac času, ale výsledok mňamka.

Dusený králik na zelenine so slaninovými haluškami
Králičie stehná očistíme, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme. Zeleninu nakrájame na...

Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule
K tomuto jedlu som pouzil bravcove maso, ale je mozne pouzit aj ine, ako napr....

Huspenina z údeného mäsa
Huspeninu som varil tentokrát, len z vody, mäsa a z údeného mäsa.

Bravčové roládky plnené slaninou, syrom a slivkami
Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na asi 150 g kusy. Vyklepeme, osolíme, okoreníme, ...

Haruľa zdravšie
Dnešný obed. Okrem klasických harúľ som varila aj zdravšiu variantu, bez...

Pečené karé
Ponúkam nenáročný rýchly recept na karé s kosťou. Hodí sa, ak sa vám nechce sekať...

Marinovaná krkovička
Krkovičku naklepeme, potřeme marinádou a uložíme do lednice nejlépe přes noc. Pak na pánvi rozehřejeme...

Ďurova kapusta
Prečo Ďurova neviem babka ju tak volala mám ju veľmi rád. Aj mama ju mala veľmi...

Cestoviny s kuracím mäsom a bryndzovou omáčkou
Cestoviny pripravujem rada, pretože sú rýchlo hotové - takže ideálne pre zaneprázdnené gazdinky. Tentoraz som...

Sviečková na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou
Delikátna sviečková na smotane pripravená z diviny. A nechýba ani žemľová knedľa.

Špagety s paradajkovo-smotanovou omáčkou
Tieto fantastické špagety sú nielen rýchle a jednoduché na prípravu, ale aj vynikajúco chutia. Tento...

Toskánský bůček
Zdravím po delší době :-) Máte rádi bůček? Já ano, i když bych fakt neměla, ...

Paprikáš z kuracích srdiečok
V časoch mojeho detstva na Barčianskej č. 32 v mojich milovaných rodných Košiciach bolo kuracie srdce...

Srnčie stehno s brusnicovo-slivkovou omáčkou
keďže počasie je také aké je tak pridávam ďalší recept/mám spomienkový receptový víkend pri počítači, 3....

Medové krídelká s barbecue omáčkou
Upečené do chrumkava, šťavnaté vnútri a pritom tak jednoduché.

Smetisko s kyslou kapustou
iný názov na toto jedlo neviem u nás je to vždy len smetisko z kyslej kapusty....

Bravčová panenka s chrumkavým chlebíkom a parenou zeleninou
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Tagliatelle s brokolicou a cuketou
Najskôr si ako prvé dáme podľa bežného postupu uvariť cestoviny. Medzitým si rozohrejeme olivový olej a nakrájame zeleninu...

Bezlepková tarhoňa s kuracím mäsom a so zeleninou
Poznáte naše cestoviny Procel? Dnes vám ukážeme, ako si z bezlepkovej tarhone Novalim pripravíte doma skvelú a chutnú večeru pre všetkých bezlepkáčov, ktorým aj záleží na tom, aby sa neplytvalo jedlom....

Mäkučké mäsko
Ani neviem ako nazvať tento recept. Naučila ma ho moja mamina. Mohla by som to...

Cestoviny s avokádom
Milujem avokado, nasladko, naslano, na raňajky, na obed, na večeru .....

Do kelu s bravčovým!
Tentoraz variácia na bravčové mleté v kombinácii s kelom. Jednak kel v mäse a potom aj...

Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

Kolienka s vajcom
Dnešná rýchla večera. Využila som zbytky cestoviny a zeleninu z chladničky.