Koložvárska kapusta

miqiqiqa - fotkamiqiqiqa, 3. novembra 2011
Koložvárska kapusta
Foto: miqiqiqa

Ak chcete môžte si dať viac kapusty, mäsa alebo ryže, podľa toho kto ma čoho rád viac alebo menej :) Nevšímajte si, že mám Zobraziť celý popisAk chcete môžte si dať viac kapusty, mäsa alebo ryže, podľa toho kto ma čoho rád viac alebo menej :) Nevšímajte si, že mám každí hrniec iní :D

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 hrnčeky
500 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme do polomäkka vo vode bez masti. Sudovú kapustu upražíme na cibuľke s pokrájanou klobásou.

    Koložvárska kapusta  - obrázok 1
  2. 2

    Na cibuľke s korením, soľou a rascou udusíme pomleté mäsko tiež do polomäkka ako ryžu pretože sa ešte dorobí v rúre.

    Koložvárska kapusta  - obrázok 2
  3. 3

    Všetko máme pripravené a môžeme začať.

    Koložvárska kapusta  - obrázok 3
  4. 4

    Na pekáč môžme dať štipku oleja ale nemusíme. 1.vrstva polovica uvarenej ryže.

    Koložvárska kapusta  - obrázok 4
  5. 5

    2.vrstva polovica pripraveného mäsa.

    Koložvárska kapusta  - obrázok 5
  6. 6

    3.vrstva polovica pripravenej kapusty s klobáskou.

    Koložvárska kapusta  - obrázok 6
  7. 7

    Vrstvy opakujeme. Zvyšná ryža, mäso a kapusta.

    Koložvárska kapusta  - obrázok 7
  8. 8

    Počas prečenia v rúre prekryte kapustu alobalom. Ku koncu pečenia ho zložte aby sa trochu zapiekla. Pred koncom môžte kapustu poliať cca polovicou smotany. Pečieme cca 30 minút. Dobrú chuť :)

    Koložvárska kapusta  - obrázok 8

Diskusia k receptu

domci4
No boože toľko hrnčekov var ;) aspon si veľa umývala :) mňam zbožnujem túto kapustičku :)
alexola
treba podotknúť, že práve jeden hrniec je vhodný na prípravu ryže, druhý na kapustu a tretí na mäso- a problém je vyriešený :)
lacosk
Ja k mletému mäsu pridám počas dusenia trochu mletej papriky a tiež cesnak. A jedávame to samé alebo s chlebom. Ale variant aj na túto dobrotu je mnoho. Každopádne už mám novú kapustu vykvasenú, takže som aspoň chytil motiváciu. Vďaka za recept.
garanco
Chutné jedlo, mám ho rada, ale najmä vtedy, keď mi ho niekto uvarí ( to pre tie hrnce)! Aj keď som už mnohých na Vareche počula nadávať na školskú jedáleň, najlepšiu Koložvársku kapustu som jedla u nás v škole - a to celých 25 rokov. Ako píše @lacosk , vďaka za inšpiráciu, kapusta je už vykvasená, treba ju vyskúšať!!!
pacik
Výborná vec, keď vám zostane od nedele ryža a mäso, napr. varené z polievky. Stačí len podusiť kapustu a ochutiť nakrájané alebo zomleté mäsko. Vyskúšala som a odporúčam. Mňamka raz, dva, tri ... :-)
používateľ nemá avatar
mb
mb
teda, na toto jedlo by si ma nalakala hned ;)
danielcacka
ach jaj, hned by som si dala a este to tak dobre vyzera, kurna, skoda ze tych mojich stravnikov doma na to nenalakam, jeden nema rad ryzu, druhy mi nezje kapustu i dosla som......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia