Slivkou plnená panenka na šípkovej omáčke
Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese, 25. marca 2012
šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese, 25. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň vopred zalejeme sušené slivky tokajským vínkom (môžeme aj iným, ale tokajské dá mäsu tú správnu sladkastú chuť). Bravčovú panenku očistíme a prešpikujeme sušenými slivkami.
- 2
Na panvicu dáme trošku oleja na ktorom panenku rýchlo opečieme zo všetkých strán. preložíme ju do pekáča a pečieme ešte 10–15 minút.
- 3
Na panvičku, na ktorej sa piekla panenka, pridáme troška múky a šípkový lekvár. Vznikne omáčka, ktorú podľa potreby rozriedime zeleninovým vývarom a dochutíme soľou a čiernym korením. Na tanier naservírujeme šípkovú omáčku a na omáčku poukladáme rezne z mäsa. Dekorujeme bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu