Obyčajné obrátené bravčové rezne s grilovanou polentou fotorecept
Foto: pusta
Moji chlapi milujú rezne,najradšej majú rezeň s rezňom :-) , tak som im pripravila obrátené bravčové rezne, celkom obyčajné, ničím navyše neochutené, vyprážané a Zobraziť celý popisMoji chlapi milujú rezne,najradšej majú rezeň s rezňom :-) , tak som im pripravila obrátené bravčové rezne, celkom obyčajné, ničím navyše neochutené, vyprážané a potom ešte dokončené v trúbe. Ako prílohu som im spravila grilovanú polentu, ktorú tiež zbožňujú.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
600 g |
|
3 ks |
|
50 ml |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
500 ml |
|
50 + 20 g |
|
250 g (kukuričná krupica) |
|
1000 ml |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Bravčové karé bez kosti, som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou a pokrájala na 4 asi na 2 cm vysoké rezne. Tuk som neodstránila, vypečie sa a budú veľmi šťavnaté po vypražení.
-
2
Rezne som po obvode narezala po obvode, aby sa pri vyprážaní nepokrútili. Potom som ich naklepala asi na hrúbku 7 - 8 mm, aby bolo do čoho kusnúť :-)
-
3
Naklepané rezne som osolila z oboch strán a nechala asi 1 hodinu odpočívať. Ničím som ich už neochucovala, ani čiernym korením, ani horčicou alebo niečim iným, aby vynikla ich prirodzená chuť.
-
4
Kedysi som do rezňov pracne vklepávala strúhanku, už to tak nerobím, aj tak opadala. Položila som ich do strúhanky a vtlačila som ju do rezňov rukami z oboch strán, ešte aj dobre dlaňami utľapkala, potom sa ich obal pri vyprážaní pekne nafúkne a bude mať väčšie-menšie pľuzgieriky, nebude nechutne prilepený na rezeň.
-
5
Obalené rezne v strúhanke som dávala na tanier.
-
6
Do misy som rozbila 3 vajcia, jemne osolila, pridala som mlieko, rezne budú mať chrumkavejší a chutnejší obal. Všetko som spolu poriadne rozšľahala a rezne som obalila z oboch strán teraz vo vajciach - teda naopak.
-
8
Pripravené rezne som vložila do rozpálenej masti, sprudka začala vyprážať asi 3-4 minúty, stiahla som plameň na stredný,...
-
9
...rezne som obrátila a voľne vypražila aj z druhej strany do zlato-červenej farby - asi 3- 4 minúty, je krásne vidieť, aký nadýchaný obal majú.
-
10
Vypražené rezne som vložila hned do liatinového pekáča,...
-
11
...podliala som ich horúcim domácim vývarom z bravčových kostí,..
-
12
...na vrch som dala 50 gramov masla, ktoré rezne zjemní počas dalšej prípravy,...
-
13
...zakryla som všetko vrchom a vložila do trúby vyhriatej na 200 stupňov na 1 hodinu dusiť, kým sa vývar vsiakne do rezňov aj s maslom a perfektne ich ochutí.
-
14
Na grilovaciu panvicu som dala asi 20 gramov masla - 2 tenké plátky, nechala som panvicu rozpáliť.
-
15
Položila som na ňu pripravenú polentu a krátko som ju ogrilovala z oboch strán do zlato-žltej farby - asi 3 - 4 minúty. /20 gramov masla ide do uvarenej polenty/ Recept na celú prípravu grilovanej polenty dám zvlášť :-)
-
16
Rezne pripravené týmto spôsobom sú veľmi jemné a lahodné, vynikajúco chutia. Dajú sa rôzne ochutiť podľa vlastnej kreativity, môžu sa pripraviť z kuracieho, hovädzieho, či iného mäsa, len potom treba upraviť čas prípravy v trúbe. Prajem dobrú chuť!
hej, správna, umná a gramotná úvaha aj realizácia v mojej kuchyni aj medzi mojimi stravníkmi, rezeň s rezňom!!! :D :D :D
tvoj vyšší kvalitatívny stupeň a gastroemocionálny gradient efektivity - rezeň vložený medzi dva rezne - im rada pretlmočím a iste budú tvojim dosahovaním toho nadšení v praxi a hned od teba aj preberajú tento trend :D
dakujem za tvoje vrelé odporúčanie do priazne, pozornosti i nasledovania :-)