
Restovaná pečeň na mix šaláte
mix šalát pokvapkám balsamicom a olivovým olejom a premiešam a zároveň na trošku oleja dám restovať...

Linguine s mrazenými morskými plodmi na víne
Boli by čerstvé morské plody lepšie? Jasné! Ale tie sa u nás aj tak kupujú rozmrazené, takže je to vlastne jedno....

Broskyňovo-mango nápoj
Rýchle výborné a vhodné aj na rýchle raňajky kedy nemáte čas prežúvať:)))

Treska se zeleninou v kokosové omáčce
Lehce inspirován jedním z norských receptů jsem pro nedostatek prvotních surovin potřebných k jeho realizaci silně zaimprovizoval...

Opečený kapor s parmezánom
Kapra očistíme, vypitveme, dobre umyjeme a rozrežeme na porcie.

Tzatziki vretienka s karfiolom a mrkvou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, mrkvu nakrájanú na kolieska a karfiol potrhaný na menšie ružičky som...

Hovädzie akože – mandle - s ryžou
Slovo robí chlapa a platí to aj pre kráľa! Sľúbil som Vám tento rcp, tak nech...

Plnené bielky
Keďže opäť a znova pomaličky diétkujem, ponúkam Vám bielkovinovú bombu, alebo len takú rýchlu chuťovku...

Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme koňakom a podusíme nakrátko...

Bezlepkové langoše s vlákninou, lososom a kôprovým dresingom
Objavte netradičný bezlepkový recept od Janky, ktorý spája chrumkavé langoše, výživnú vlákninu a jemnú chuť údeného lososa....

Pečené papriky s pohánkovým tvarohom
Na ľahkú večeru sa v letnej sezóne určite hodia pečené papriky plnené tvarohom. Chutné, rýchle...

Bazalková ryža s hubami a artičokmi
Hrniec zahrejeme na strednú teplotu a vlejeme doň olivový olej. Keď začne olej voňať, pridáme...

Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...

Risotto s reďkovkovými listami a májovkami
Akú máte sezónu reďkoviek vy? Mne v parenisku vyrástli len listy, ale vonku z neho, ...

Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom
Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút....

Vínové palacinky s hroznovým lekvárom
Zostalo mi víno z prípravy mäsa, tak som z neho urobila palacinky. sú veľmi chutné...

Bravčová pečeň s hlivou
Ja som už na dôchodku, no ešte si dobre pamätám na časy, kým som chodila do zamestnania....

Chutné cestoviny
Myslím, že recepty na rýchle a chutné obedy sa vždy zídu. :) Tak tu je...

Pečivo
Naozaj rýchle a skvelé . moja premiéra drobného pečiva, chlebík som už robila, ...

Zapečené lístočky so syrom
špagety už u nás doma nejdu-tak robievam hoc aké cestoviny ktoré mám doma-moja malá ich nazvala listočkami-je...

Tortilla so špargľou a hráškom
Milujem šparglu. Pred revolúciou nám bola prezentovaná ako čosi nóbl, skoro dekadentné a pritom...

Konfitovaný sumec s tekvicovým prívarkom
Do olivového oleja vložíme plátky citróna, 4 strúčiky roztlačeného cesnaku, bobkový list, zopár guľôčok celého čierneho korenia, tymian...

Neapolské zemiaky
Neviem, odkiaľ pochádza tento recept, či naozaj z Neapolu, lebo som tam v živote...

Cavatelli so salsicciou a rukolou
Cestovinová rýchlovka, tentokrát ako základ slúži talianska salsiccia, teda neúdená biela klobása....

Kurací puding s pomarančovým dipom
Dve tretiny kuracích pŕs nakrájame na 1, 5 cm kocky, orestujeme ich a po chvíľke zalejeme...

Zemiakové rezance s orechovou omáčkou
Rezance: Zemiaky umyjeme a v šupke ich uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame....

Korenené mäsové placky s crazy šalátom
Po dlhej dobe som išiel niečo uvariť, tak som chcel, aby to bolo niečo špeciálne....

Kurča s plnkou z tekvice, orechov a zo zeleru
Koreniny na kurča zmiešame s olejom, pretlačeným cesnakom a necháme odstáť, kým pripravíme plnku.

Rezne z nálevu
tento recept mám z relácie ktorú uvádzal Peter Novotný a varil ho teraz neviem či Oldo ...

Domáce pirohy plnené zemiakmi
Máte doma zvyšnú zemiakovú kašu a neviete čo s ňou? Čo tak si urobiť domáce pirohy?...

Obyčajný srnčí chrbát
Ako som sa dostal k tomuto receptu? Moja mama to robila a bolo to vynikajúce jedlo...