Roštenka schönbrunnská

guzmania - fotkaguzmania, 5. októbra 2012
Roštenka schönbrunnská
Foto: guzmania

Kombinácia mäsa a zaujímavej zmesi nevyzerá možno lákavo...ale chuti úžasne :)

6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

0,5  kg
3  ks
20  dkg bez kože
6  ks




Postup

  1. 1

    Hovädziu roštenku umyjeme vcelku pod tečúcou vodou, osušíme, pokrájame na roštenky, ktoré naklepeme, osolíme a opečieme na časti oleja. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Šťavu zahustíme múkou opraženou nasucho

  2. 2

    Do misy pridáme na oleji opraženú slaninu pokrájanú na kocky spolu s očistenou nakrájanou cibuľou a rajčiakový pretlak. Pridáme sterilizovaný chren, sterilizované uhorky pokrájané na kocky. Vajíčka uvaríme na tvrdo, pokrájame a vložíme k ostatným surovinám. Všetko premiešame a podávame s tarhoňou ktorú sme si uvarili podľa návodu. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

ula2
nemáš rada tarhoňu,keď na tanieri máš ryžu? Ale určite je to výborné.
elian44
@ula to je tarhoňa:) predávajú v takom tvare v lidli, voľakedy sa to volalo slovenská ryža.
ula2
prepáč, zdalo sa mi , že je to ryža.
tatranocka
@elian44 slovenská ryža je toto,čo je na tanieri-cestovina tvaru ryže. Tarhoňa je cestovina,ktorá má tvar ako špagety pokrájané nadrobno.
sylvinka
schonbrunn je nádherný a tento recept vyzerá byť prudko jedlý. Veru dávno som hovädzie nevarila, musím to napraviť a asi týmto receptom.
anykama
vyzerá to byť chutne,tak to vyskúšam s bravčovinou.
guzmania
hej je to tarhoňa, ale može sa to podavat aj s ryzou :) alebo zemiakmi :)
parles
Ta fotka asi patří k jinému jídlu,ne? Maso není hovězí, toto je asi vepřový plátek a rajský protlak tam taky není.
guzmania
maly pretlak tam je zmiesany s vajickami, uhorkami a slaninkou.. a to mäso moze byt aj hovädzie a ano toto bolo bravcove... no chutnejsie je to s hovädzim :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia